Közeleg a Bourne 4.

Azt, hogy a nagy sikerre való tekintettel folytatódik a Bourne-trilógia, már másfél éve lehet tudni, ám eddig nem sok előrelépés történt a projektben – most azonban felkértek egy forgatókönyvírót…
Mint arról korábban már beszámoltunk, Jason Bourne, az amnéziás szuperügynök karakterét természetesen megint Matt Damon fogja megformálni, a rendezést pedig ismét a második és harmadik részt is jegyző Paul Greengrass vállalta el. 
 
A negyedik Bourne-film sztorija ugyan még nem állt össze, de a filmet gyártó Universal stúdió már felkérte Joshua Zetumer forgatókönyvírót, hogy lásson neki a munkának. Az egyelőre cím nélkül futó projekt bemutatóját 2011. júliusára tervezik. 
 
Az eddig elkészült trilógia (azaz A Bourne-rejtély, A Bourne-csapda és A Bourne-ultimátum) akkora világsikert aratott, hogy összbevétele elérte a 945 millió dollárt. Damon a legújabb folytatásról pedig legutóbb azt nyilatkozta, szívesen részt vesz benne, de a történetnek nagyon „ütősnek” kell lennie, hiszen az eddigi három filmmel az alkotók már feladták a leckét (saját maguknak). 
 
Addig is azonban, amíg megérkezik a hányatott sorsú kém legújabb kalandja, láthatunk azért egy izgalmas thrillert, amit Paul Greengrass rendező Matt Damonnal a főszerepben készített. A magyar mozikban 2010. áprilisában bemutatandó Green Zone egy tényregényt dolgoz fel: két CIA-ügynök tömegpusztító fegyvereket keres Bagdadban, miközben egy tudósító nyomoz utánuk (a cím onnan ered, hogy Green Zone-nak, azaz Zöld Zónának hívták Bagdad azon részét, mely a nemzetközi fegyveres erők közvetlen fennhatósága alatt állt). 
 
Sőt a színészt hamarosan (már idén októberben) afféle botcsinálta ipari kémként is megnézhetjük Az informátor! című szatirikus thrillerben. Mint arról korábban már írtunk, Steven Soderbergh rendezése megtörtént eseten alapul, és egy multinacionális mezőgazdasági cégnél dolgozó biokémikusról (Damon) szól, aki segít egy FBI-ügynöknek a vállalatnál zajló mocskos ügyek leleplezésében, ám kicsit túlságosan is beleéli magát az izgalmas szerepbe. 
 
 
 
(est.hu összeállítás) 
 
 
2009.08.26
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.