Halloween II.

est.hu:
3/10
|
olvasói
6/10 (6)
Rob Zombie ritkán látott heroikus gesztusként bejelentette, hogy soha, de tényleg soha nem fog folytatást készíteni 2007-es Halloween feldolgozásához – aztán a stúdióból szóltak neki, hogy ezt speciel rosszul tudja, és kezdjen el dolgozni.
Furcsa, és talán kissé aggasztó jelenség, hogy milyen lelkes és széles rajongótábora alakult ki az év(tized)ek során az olyan eszelős fikciós gyilkosoknak, mint a savós arcú Freddy Krueger, a hokimaszkos Jason Voorhees, vagy a konyhakéses Michael Myers. Pedig aligha beszélhetünk szimpatikus fickókról, de ma már ott tartunk, hogy feldolgozásoknak is folytatása van, amiben van valami abszurd, és – az előző részben történtek ellenére – a kiváló állóképességű Michael Myers is visszatér.
 
Természetesen a Horrorfilmkészítés szabályai idiótáknak kézikönyv útmutatásai alapján van egy másik, erősen traumatizált túlélő is, a szöszi Laurie, antihősünk hugicája, és mivel közeledik a Halloween, Michael is elindul, hogy felfrissítse a családi kapcsolatokat – van is vagy negyedórányi felvétel csak arról, ahogy vészjóslóan bandukol a hajnali mezőkön. Ami azt illeti, a stílszerűen koreografált mészárlásokat leszámítva majdnem minden hasonló töltelékanyag szagot áraszt, kezdve a „Tyű, azt hittem má’, hogy ez télleg történik!” felkiáltású rémálmoktól a gyerekkori flash-backeken át a fehér lóval terhelt agymenésekig, ahol a fehérbe öltözött néhai anyuka jelenik meg végtelenségig lebutított freudi blöffként. És annak tudatában, hogy már készül a harmadik rész is, kár komolyan venni a lezárást – vagy az egész filmet.
Vízer
2009.10.07
|
Halloween II
amerikai horror, 101 perc, 2009
A pimasz Michael ismét nem hagyja nyugodni nővérkéjét.
Rendező:

Rob Zombie

Színész:

Scout Taylor-Compton
(Laurie Strode)

Tyler Mane
(Michael Myers)

Malcolm McDowell
(Dr. Samuel Loomis)

Brad Dourif
(Lee Brackett)

Caroline Williams
(Dr. Maple)

Sheri Moon Zombie
(Deborah Myers)

Dayton Callie
(Hooks)

Octavia Spencer
(Daniels nővér)

Danielle Harris
(Annie Brackett)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2009. október 15.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
Szo
21
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.