A te tévéd is hazudik – Free Rainer

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (12)
Az újbalos romantika biztosan sok gimis lányt bevonz a német mozikba, de ahhoz, hogy valaki Magyarországon komolyan vegye Hans Weingartner rendező (Edukators) munkásságát, az illetőnek valami budai magaslat jótékony homályában kell élnie.
Az alapvetően tévéfilmes eszközökkel és lendülettel – ám sajnos játékidőkorlát nélkül – dolgozó osztályharcos ürge előző filmjében a burzsoáziát támadta be néhány elszánt tini segítségével, most pedig a hazug média működését torpedózza meg egy kiábrándult exproducer közvetítésével.
 
Amikor megismerjük, Rainer (Moritz Bleibtrau) csúnya életet folytat: szénné kokózva száguld autójában, és közben felváltva hadonászik egy vodkásüveggel és pisztolyával, majd a stúdióban elégedetten kacsint bugyuta műsora nézettségi adataira. De a vidám napoknak bealkonyul, miután súlyos balesetet szenved, és megvilágosodik: régi életét hátrahagyva egy elszánt és csinos lánnyal gerillacsapatot szervez a nézettségi adatok manipulálására, hogy végre egy kis kultúra is beférkőzzön a német háztartásokba. Sok nehézség árán az akció sikerül, és a csatornák egymás után tűzik műsorukra a Fassbinder-filmeket, sőt Weingartner úr odáig merészkedik, hogy az Edukators pár kockáját is arcunkba villantja, mintegy jelezve, hogy nagy elődjéhez hasonlóan ő maga is egy meg nem értett klasszikus. Csak az a kár, hogy ilyen adottságokkal megragadt a kirgiz ifjúsági filmek szintjén.
 
A Free Rainer ajánlott kezdő médiaszkeptikusoknak, Moritz Bleibtrau rajongóinak, valamint azoknak, akik kíváncsiak a német Marozsán Erika mimikájára.  
csmozi
2009.09.21
|
Free Rainer
német-osztrák filmdráma, 138 perc, 2007
Egy gátlástalan osztrák tévés producer őrült kalandjai: drogok, csalás, mmenekülés.
Forgalmazza: Anjou Lafayette
Bemutató: 2009. szeptember 24.
(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.