A csendes bérgyilkos

The Merry Gentleman, 2008, 93 perc, Cinetel (16)
est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
Egy öngyilkossággal kacérkodó középkorú bérgyilkos és egy erőszakos férjtől elmenekült fiatal nő találkozása a hóesésben melankolikus-romantikus fejleményekbe torkollik Michael Keaton első rendezői munkájában.
Amikor neves amerikai színészek rendezésre adják a fejüket, az eredmény lehet meglepően erős vizuális ötletekkel teli alkotás, mint Sean Penn (Az ígéret megszállottja) vagy George Clooney (Egy veszedelmes elme vallomásai) esetében, de kevésbé meglepő módon lehet képileg hagyományosabb, inkább a karakterekre összpontosító darab – mint Tommy Lee Jones (Melquiades Estrada három temetése) vagy Ed Harris (Appaloosa) opuszai.
 
Michael Keaton ez utóbbi csoportba jelentkezett filmrendezői debütjével: A csendes bérgyilkos képileg visszafogottabb már nem is lehetne, csendes és egytől egyig sebzett figuráinak tartalmas hallgatásaira és apró rezdüléseire hangszerelte művét. Ugyan a címszerepet Keaton maga alakítja, a főszereplő egyértelműen a nő, aki még mindig reszket brutális férjétől, akit elriaszt a hivatalos úton megismert rendőrnyomozó őszinte közeledése, de a titokzatos idegen valahogy megigézi. A skót Kelly MacDonald, akinek a Trainspottingtól ívelő pályája a Nem vénnek való vidékkel Amerikában ért partot, a szorongásból kimászni igyekvés érzelmi palettáját játssza végig, Keaton pedig szerény partner ehhez.  
 
Akinek az ilyesmi nem jön be, vagy bűnügyi akciókra számít (egy-két gyilkosságot azért látunk, de azok is nagyon csendesek), az könnyen elunhatja a lassú jelenetek sorát, de a film érzelmi gazdagsága tagadhatatlan. 
 
Extraként csak egy előzetest kapunk, a hang a szokásos DD 5.1-es magyar és angol. 
nelson
2009.09.29
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.