Zack és Miri pornózik

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (2)
Az elmúlt évek vígjáték-felhozatalába üde színfoltot hozott a nyálas esküvői romkomok és spermás kamaszkomédiák közé precízen bekalibrált zsáner, az ivarérett férfi nézőket célzó szexkom: a hormonzavaros Apatow-opusok farvizén idén a hullám hajdani éllovasa is visszatért anyaműfajához, hogy bizonyítsa 15 esztendeje töretlen állóképességét.
Kevin Smith a View Askew-univerzumában játszódó szexuális eszmecserefilmjei (Shop-stop; Képtelen képregény) után ezúttal vadonatúj szereplőkkel, vadidegen terepen érvényesíti szokásosan vérbő verbális humorát, eleven atmoszférateremtő képességét és olthatatlan Star Wars-rajongását. Furcsa kisvárosi hőspárosa, a gimnáziumi tortúrák óta szigorúan baráti kapcsolatot ápoló Zack és Miri a közüzemi számlatartozások és a tízéves érettségi találkozó masszív kudarcélményének kettős nyomására úgy döntenek, amatőrpornót forgatnak magukról a helyi kávézó infrastruktúráját és a környékbeli deviánsok közreműködését igénybe véve: a triplaikszes filmkészítés kemény kihívásai azonban a vártnál komolyabb érzelmi próba elé állítják őket.
 
Smith egyfelől szőrös tökű profihoz méltón teljesíti a műfaj és a pornóforgatós tematika elvárásait (a kötelező meleg figura zseniális, az elmaradhatatlan valódi szexikont pedig maga a legendás Traci Lords képviseli), másfelől romantikus szakmai elfogultsággal mutatja be a filmkészítés közösségformáló erejét (ami nem igazán tartozott a Spermafióka vagy a Cukrosnéni főbb erényei közé). Friss műve egyszerre bájos szerzői önvallomás és érett párkapcsolati eszmefuttatás – igazi felnőttfilm a kifejezés ritkábban használt értelmében.
 
DD 5.1-es angol, magyar hang van, extrák nincsenek. 
vadalma
2009.10.07
|
Zack and Miri Make a Porno
amerikai vígjáték, 102 perc, 2008
Az anyagi bajba sodródott lakótársak pornófilm forgatására adják fejüket, és szépen lassan egymásra találnak. Botrányosan vicces film a Shop-stop rendezőjétől.
Rendező:

Kevin Smith

Színész:

Seth Rogen
(Zack)

Elizabeth Banks
(Miri)

Justin Long
(Brandon)

Jason Mewes
(Lester)

Brandon Routh
(Bobby Long)

Tom Savini
(Jenkins)

Jeff Anderson
(Deacon)

Katie Morgan
(Stacey)

Traci Lords
(Bubbles)

Forgalmazza: Budapest Film

Kapcsolódó cikkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.