Kedvenc helyek

G. Love & Special Sauce: Long Way Down

olvasói
(0)
Ha valakinek valaha túl sok lett volna Kid Rock, mert mondjuk túl egyenes hajúnak, alatta túl nagy arcúnak, autóját túl erősnek, túl sasosnak, barátnőit túl szilikonosnak, zenéjét netán túl önfényezőnek, hozzáállását túl amerikainak gondolta, az most G. Love-val és a Special Sauce-szal kap alternatív megfejtést a blues-ra és úgy általában: az amerikai gyökérzenékre épülő rockos hiphopra.
Nem arról van persze szó, hogy Garrett Dutton III (a keresztnevüket kedvelő gazdag apák sorának köszönhetően áll nevében peckesen a "III") és zenekara ne diktálna tempót, vagy ne szeretné a szép amerikai hagyományokat, de az image-erősítőként használt white trash-bunkóságot itt a finomabb, a gyökerekre jobban odafigyelő hangszeres munka váltja fel.

Az amerikai zenei gyökerek jelenbe oltott boldogságával találkozunk a Long Way Downon, életigenlő zongorával meg gondtalan gitárokkal és nyers dobokkal, melyeket - például a Soft And Sweet vagy a Grandmother című számokban - harsányan kísér a szájharmonika - vagy ez utóbbinál a Hammond orgona, csak hogy a hatvanas évek végéről is ideszakadhasson valami.
 
A blues-ba, r&b- és pophangulatokba óvatosan épített, sokszor már inkább éneklésbe forduló rappelés sokkal inkább csak kiegészítő elem, mint gerinc a címadó számmal is bíró albumon. A Long Way Down teljesíti címadó kötelezettségeit, és a lemezborítónak is megfelelve, szájharmonikával hozza a rockba forduló gyökerek határozottságát, visszafogott dühvel kommentálva a világ rohadását.
 
A lassan tizenöt éve működő G. Love & Special Sauce meglepően, vagy inkább csökönyösen fiatalos, mindenesetre a Cold Beverage óta sokat csiszolódott az útközben fel-feloszló és össze-összeálló zenekar, ami azért nem feltétlenül a legnagyszerűbb dolog, ami megtörténhetett az együttessel, de a puhább, lekerekítettebb formák új irányvonala mentén is biztos lábakon halad előre a lassan negyvenes férfivá érő Garrett Dutton The Third.
spéter
2009.10.14
|


Játék
Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz. A saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, ám nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről.
Tegnap indult a BIDF dokumentumfilm fesztivál, tele programmal, ma is 16 film lesz, például A csábítás iskolája. Hét éven átívelő forgatás fiatal nők életét követve. #csabitasiskolaja #bidf #dokumentumfilm #csabitas #nok #ferfiak
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.