Jane Eyre (1996)

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (4)
A kosztümös filmekhez általában egy tűzszerész óvatosságával közelítek, megnyugtató adalékkal csupán két dolog képes szolgálni: 1. ha az alkotás műfaji megnevezésében még véletlenül sem szerepel a „romantikus” titulus; 2. ha a rendező munkássága ad némi okot a reménykedésre.
Nos, ez esetben a Franco Zeffirelli név semlegesítheti a romantikus drámákkal kapcsolatos aggályaimat, nézzük hát, miről szól az ominózus történet: Jane Eyre-t, a nincstelen árva kislányt nénikéje leányiskolába adja büntetésből. Bűne annyi, hogy okos, tehetséges, és nem hajlandó alávetni magát a felnőtt világ hazug, képmutató törvényeinek. A szigorú leányiskolában kíméletlen megaláztatásokat kell kiállnia.
 
Évek múltán az ifjú Jane Thornfieldbe szegődik nevelőnőnek, hogy a kastély mindig távol levő urának törvénytelen leányát, Adele-t tanítsa. Thornfield ódon falai baljós titkokat rejtenek. Egy titokzatos szolgáló néha fel, majd eltűnik, időnként pedig hátborzongató nevetés hallatszik a homályos folyosókon.
kirsch
2009.10.28
|
angol-francia-olasz romantikus filmdráma, 113 perc, 1996
A szépség nem minden. A csúnyácska lányok mindig kedvesebbek. A múlt században is így volt ez. Remélni kell, oszt hátha... Semmi sem kizárt.
Színész:

William Hurt
(Rochester)

Charlotte Gainsbourg
(Jane Eyre)

Joan Plowright
(Mrs. Fairfax)

Anna Paquin
(a fiatal Jane Eyre)

Elle Macpherson
(Blanche Ingram)

Amanda Root
(Miss Temple)

Geraldine Chaplin
(Miss Scatcherd)

Billie Whitelaw
(Grace Poole)

Maria Schneider
(Bertha)Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.