A Ragyogástól félhetünk a legjobban

A kísértetek és boszorkányok angolszász ünnepe, az október 31-én tartandó Halloween közeledtével minden évben a rémfilmeket rangsoroló listák ideje is elérkezik. A legfrissebben közétett felsorolásban a legjobb a Ragyogás.
A Total Sci-fi Online összesen 100 horrofilmet állított sorrendbe saját felmérésében. Az aranyérmet Stanley Kubrick Jack Nicholson főszereplésével készített 1980-as Ragyogása vitte el, utána a második helyen Roman Polanski rendezése, a Rosemary gyermeke végzett. A világ harmadik legjobb rémfilmje pedig az online filmes magazin szerzői szerint a The Wicker Man eredeti, 1973-as verziója (később ugyanis Nicolas Cage főszereplésével készült egy nem túl sikerült remake is). 
 
A listát alapvetően tehát az amerikai és angol horrorklasszikusok uralják (a legjobb tíz közé például még Alfred Hitchcock Psychójának, John Carpenter Halloweenjének és az 1968-as Romero-műnek, Az élőhalottak éjszakájának sikerült bekerülnie); az első 1990 után készült alkotás a 24. helyen tanyázó A bárányok hallgatnak, míg a nem angolszász művek közül a 11. helyre Murnau Nosferatujának, a 12. helyre az olasz Dario Argento Suspiriájának sikerült beférkőznie, 34. helyezettként pedig ott találjuk A kör japán eredetijét is. 
 
A teljes listát a http://totalscifionline.com/features/4160-the-100-greatest-horror-movies címen böngészhetjük, aki pedig Halloween alkalmával aktívabban is kivenné a részét a rémfilmekből, mondjuk mozizni szeretne, annak a geekz.blog.hu által szervezett elő-halloweeni duplavetítést ajánljuk a Toldi moziban október 30-án, két kultikus horrorfilmmel. 
 
 
 
(wenn, totalscifionline.com) 
 
 
2009.10.29
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
P
2
Szo
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.