Doctor Parnassus és a képzelet birodalma

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (67)
Terry Gilliam az Időbanditáktól kezdve A Halászkirály legendáján át a Tidelandig mindig is a másmilyet kutatta, azt, hogy mi van a nyúl üregén túl. A fantasztikus másik világot ezúttal Doctor Parnassus mutatványos kocsija rejti, ...
... és az ott található varázstükör, melyen átlépve lenyűgöző mesevilág tárul fel az odalátogató előtt. Csakhogy a jó doktoron saját mágiája sem képes segíteni, hősünk ugyanis évszázadokkal ezelőtt alkut kötött magával a Sátánnal, melynek értelmében át kell adnia neki gyönyörű lányát, Valentinát – a határidő, a lány 16. születésnapja pedig vészesen közeleg. Parnassus, társulatával a kortárs London utcáin hajtva, a megoldást keresi, ami hamarosan – az ördög ismételt megjelenésével és egy titokzatos idegen felbukkanásával együtt – meg is érkezik. A mágus lányának ára azonban egy újabb fogadás.
 
„A mesélés megállíthatatlan” – hangzik el a filmben, és ezt minden bizonnyal maga a rendező is így gondolja, hiszen művét annak egyik főszereplője, a 2008. januárjában éppen a forgatás közben tragikusan fiatalon elhunyt Heath Ledger halála után is folytatta, oly módon, hogy méltó helyettesekről gondoskodott Tony szerepére Johnny Depp, Jude Law és Colin Farrell személyében. A személycsere teljesen belefér Gilliam őrült, afféle „felnőtteknek szóló Charlie és a csokigyár-szerű” világába, fontos azonban megemlíteni, hogy amellett, hogy ez Ledger utolsó munkája, egy kedves babaarcú színésznő (korábban szupermodell), az egyáltalán nem tehetségtelen Lily Cole első komolyabb feladata is egyben. 
fürkész
2010.01.07
|
The Imaginarium of Doctor Parnassus
francia-kanadai kalandfilm, 122 perc, 2009
Egy utazócirkusz és a társulat mágikus vezetőjének kalandjai, ahogyan azt Terry Gilliam elképzeli. Heath Ledger utolsó, befejezetlen filmje.
Rendező:

Terry Gilliam

Színész:

Heath Ledger
(Tony)

Johnny Depp
(Tony 1)

Jude Law
(Tony 2)

Colin Farrell
(Tony 3)

Christopher Plummer
(Doctor Parnassus)

Lily Cole
(Valentina)

Tom Waits
(Mr. Nick)

Peter Stormare
(az elnök)

Andrew Garfield
(Anton)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2010. január 14.
(17 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.