A sötétség határán

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (17)
Hollywood kínjában – A dolgok állása után – újabb BBC-minisorozathoz nyúlt feldolgozás céljából, és a protagonista szerepét ismét egy ausztrál nagyágyúval játszatták el.
Az 1985-ben forgatott, korát jócskán meghaladó, hatrészes A sötétség pereme szép és kerek összeesküvés-krimi volt jó eltalált figurákkal és Eric Clapton zenéjével, ám ennek a történetnek most sűrített és amerikanizált változatát láthatjuk – méghozzá az eredetit is jegyző új-zélandi filmes, Martin Campbell (Jég és föld között, Casino Royale) rendezésében. Hálátlan érzés lehet, ha az embernek önmagát – ne adj‘ isten saját gyermekét – kell kiherélnie, Campbellnek azonban a jelek szerint nem jelent problémát a beavatkozás, hiszen tisztességes bosszúfilmet kanyarított az egykori minisorozatból.
 
A főszerepben a már említett Mel Gibson ügyesen bánik pisztolyával és egyetlen mimikai fegyverével, arcredői borzolásával, és a Bostonba helyezett történet is megállja a helyét napjaink politikai játszmákkal és nemzetbiztonsági manőverezéssel összepiszkított világában. A lányát egy borzalmas merényletben elveszítő rendőr, Thomas Craven (Gibson) sem törvényt, sem megélhetési politikust nem kímél a nagy titok felderítése során, de a filmből hiányzik az a részletgazdagság, mely a sorozat sajátja volt, és a főhős karakterét sem sikerült kellően kibontani: maradt hát a mérges apa, akinek nincsen vesztenivalója.
 
Aki Mel Gibson rendőrfilmjeit a humor miatt szerette, az nyugodtan lesétálhat a tékába, a többiek pedig befizethetnek egy már sokszor látott akciószekvenciára. 
csmozi
2010.03.09
|
Edge of Darkness
amerikai-angol thriller, 108 perc, 2010
Egy nyomozó saját lánya meggyilkolása ügyében kutat, és bizony egyre tágul a kép. Mel Gibson újra a régi!
Rendező:

Martin Campbell

Forgalmazza: Palace Pictures
Bemutató: 2010. március 18.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.