Sült zöld paradicsom

est.hu:
9/10
|
olvasói
10/10 (7)
A legtöbb néző egy tartalmas filmdrámát akkor képes igazán a szívébe zárni, ha az bővelkedik humoros momentumokban is, lásd: Forrest Gump, Nagy hal, Schmidt története. Nos, ezúttal is egy hasonló, ám méltatlanul elfeledett darabbal van dolgunk.
Evelyn unalmas életén változtatni kívánó, túlsúlyos, középkorú háziasszony. Férje teljesen mellőzi, beteg nagynénje folyton szekírozza, magánéletileg eljutott a komplett mélypontra. A véletlen úgy hozza, hogy a kórházban megbarátkozik Ninnyvel, egy ellenállhatatlan idős hölggyel, aki elmeséli fiatalkori kalandjait.  
 
Félszáz évet repülünk vissza az időben, hogy megismerjük Idgie és Ruth történetét. A két nő - az egyik tűz, a másik víz - a különös nevű Whistle Stop városkában együtt vezette a hely legjobb kisvendéglőjét, melynek ételspecialitása a sült zöld paradicsom volt. A jó ételek mellett pár őszinte szó, baráti jókedv és emberi légkör várt az ide betérőkre. 
kirsch
2010.01.20
|
Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe
amerikai vígjáték, 130 perc, 1991
Sikerrecept! Hogyan gyógyítható a klimax? Az idegbajon úrrá lesz az öreg hölgy barátsága.
Rendező:

Jon Avnet

Színész:

Kathy Bathes
(Evelyn Couch)

Mary Stuart Masterson
(Idgie Threadgoode)

Jessica Tandy
(Ninny Threadgoode)

Mary-Louise Parker
(Ruth Jamison)

Cicely Tyson
(Sipsey)

Chris O'Donnell
(Buddy Threadgoode)

Stan Shaw
(Big George)

Gailard Sartain
(Ed Couch)

Gary Basaraba
(Grady Kilgore)Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.