A hetedik kör

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (9)
Egy hét tagból álló tinédzsertársaságot ismerhetünk meg a beszédes című A hetedik körben, akik részben kamaszos unalomból és kíváncsiságból, részben saját elkeserítő sorsuk feletti elégedetlenségük okán kokettálni kezdenek a halállal.
Szellemi vezetőjük a veszélyes játék során egy Sebestyén nevű titokzatos, vörös hajú, sánta fiú, aki a halált, a pusztulást, sőt a gyilkosságot dicsőítő ördögi figurájával a gyerekek hittantanárának, Gábor atyának ellentétévé (és ellenfelévé) válik.
 
Az már a film prológusából kiderül, hogy sajnos a fiatalok útja (közülük is különösen kettőé) súlyos tragédia felé vezet. Ennek folyamán a halállal a legkülönfélébb formában találkoznak, a kockázatos késdobálástól kezdve a dögkút látogatásán át a szemeteszsákba csomagolva zajló fullasztó versenyig. Mindezek ellentéteként az élet szimbólumai csak egyszer-kétszer villannak fel a filmben, lásd például a feltámadó galambot vagy az órai újraélesztési gyakorlatot; a legtöbbet azonban a sokatmondó cím árul el (gondoljunk csak Dante Isteni színjátékának Poklára). 
 
Sopsits Árpádnak mindig is volt érzéke a kegyetlen gyerektörténetekhez, bizonyítja ezt két korábbi műve, a Céllövölde és a Torzók is, melyekkel A hetedik kör tulajdonképpen trilógiát alkot. Jelen alkotás is tartalmaz ugyan pár erős jelenetet, de sajnos egyben arra is példa, hogy milyen nehéz megfelelő gyerekszínészeket találni az ilyen hangsúlyos jelenlétet követelő szerepekre. Meggyőzőbb alakításokkal a film is meggyőzőbb (és megrázóbb) lehetett volna… 
fürkész
2010.01.21
|
magyar filmdráma, 107 perc, 2008
Történet a kamaszkorról, az élet és a halál különös megtapasztalásáról, amikor a gyermekekben szinte egyszerre ébred fel a szexuális és a halálvágy.
Rendező:

Sopsits Árpád

Forgalmazza: Hunnia Filmstúdió Kft.
Bemutató: 2010. január 28.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.