A 41. Magyar Filmszemle számokban

Február 8-án a díjkiosztó gálával befejeződött a február 2-tól, egy héten át tartó 41. Magyar Filmszemle. A rendezvény hét napja alatt a fő helyszínen, a Palace MOM Park kilenc termében tartott 402 előadáson 40.981 nézőt regisztráltak.
Veressné dr. Kozma Ilona programigazgató tájékoztatása szerint a másik budapesti helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban 7.034 jegy talált gazdára a Szemlén. Így a 41. Magyar Filmszemlének hivatalosan összesen 48.015 nézője volt. A nagyjátékfilmek közül a legsikeresebbeknek 1600 feletti nézőszámuk volt. Ezek a következők: a fődíjas Bibliotheque Pascal, az Oda az igazság Jancsó Miklóstól, a legjobb közönségfilm díját nyert Kolorádó Kid, a Vespa, a legjobb elsőfilm, a Team Building és a Szélcsend
 
A korábbi évekhez képest megfigyelhető az a tendencia, hogy nem egy-két favorit emelkedett ki a mezőnyből, hanem több filmnek volt sok nézője. Ugyanez jellemző a dokumentum- és tudományos-ismeretterjesztő filmek kategóriájára is, ahol az összességében 6 ezer feletti látogatószámon belül a legtöbb alkotás 2-300 körüli nézettséget ért el. 350-nél többen a következő dokumentumfilmekre váltottak jegyet: Hunky Blues – Amerika álom, Bádogváros, Kelet-nyugati átjáró, Puskás Hungary
 
Elmondható, hogy idén már hagyományosan népszerűek voltak a kísérleti és kisjátékfilmek: ezeket a műveket blokkonként átlagosan 7-800 néző látta. Nagy érdeklődést keltettek a tévéfilmek is, művenként 2-300 nézőt elérve. Az Átok és a Komoly dolgok című alkotásoknak 300 fölötti látogatószámuk volt. A vetítéseken túl a Szemle ideje alatt 18 szakmai fórumot, tájékoztatót is tartottak, melyek a nyitó- és záróeseménnyel együtt az érdeklődők további ezreit vonzották. 
 
 
 
(Filmszemle Sajtóiroda) 
 
 
2010.02.10
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.