Paszport

est.hu:
9/10
|
olvasói
5/10 (4)
Mint azt tudjuk, a vállalható magyar filmek csupán az éjjeliőrök és az alvászavarral kezelt pszichiátriai lidércek érdeklődését keltik fel. Legalábbis némely programigazgatók szerint. Sajnos ebből kifolyólag ez a mű sem kerülhette el sorsát.
Mert, hogy itt bizonyos Gothár Péter alkotásáról van szó, akinek szellemi termékei nem csupán nagymamai értelemben merítik ki a „szép magyar film” fogalmát. Még ha olykor nemzetiségi vonatkozás is fellelhető bennük. 
 
Kelet-Magyarországon, egy kis nyírségi faluban Jóska hazafelé tart a kocsmából. Mari, Jóska vénlány nővére, öccse tudta nélkül, de az ő nevében szerelmesleveleket küldözget az Ukrajnában élő távoli ismerős család lányának, Jelizavétának. Azt gondolja, hogy a lány a magyarországi jobb élet reményében belemegy a házasságba. Jelizavéta egy beregszászi téglagyárban dolgozik, de most az ukrajnai kisváros pályaudvarán várja az esküvőre érkező Jóskát. Az esküvő másnapján ukrán teherautó viszi Jelizavétát és a holmiját Magyarországra. A holtrészeg Jóskát felteszik a teherautó platójára. 
kirsch
2010.03.16
|
magyar filmdráma, 71 perc, 2001
Az érdekházasságot kötött ukrán leányzó megpróbáltatásai egy nyírségi tanyán, majd máshol is.
Rendező:

Gothár PéterFilmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.