Kedvenc helyek

Gabriella Cilmi: Ten

est.hu:
6/10
|
olvasói
10/10 (1)
[ blues / pop / rock ] Van abban valami végtelen elszántság és optimista hevület, ahogy Gabriella Cilmi második lemezét indítva beleénekli a márciusi tizensok fokba, hogy "I am a woman on a mission". Hasonló szellemben folytatódik az első kislemezt is adó dallal induló Ten.
Csajos electropopba ágyazott dallamos számok sorakoznak a lemezen, romantikus diszkóhangulatba és határozott célokat megfogalmazó menetelésbe oltott slágerességgel.
 
Az ausztrál Gabriella szerint új lemezén sok uptempo funk, disco és több szexi szám is helyet kapott, és ha csak a Love Me Cos You Want To vagy a Robots című trekkeket vesszük, ez meg is felel a valóságnak a gondtalan szintikkel, disco-dívákat idézni igyekvő énekkel és sokszor ügyesen formált dobalapokkal.

A lemez végére azért a fiatalos lendületből visszavevő Ten szerethető fesztelenséggel idézi a nyolcvanas évek pop-diszkó hangulatait, még akkor is, ha ebbéli igyekezetében néha kicsit maga mögött is hagyja Gabriellát, és az "ilyet akarunk csinálni!" hozzáállás miatt a viccesen fanyar ugrálás után enyhébb gyári mellékízeket érezhetünk - ami akár annak is betudható, hogy egy tizennyolc éves lányról beszélünk.
 
Gabriella Cilmi második nekifutása - azzal együtt, hogy nyilvánvalóan a különböző klubokban is megtalálja majd a helyét - igazi rádióbarát muzsika, visszafogott, kilenctől kilencvenkilenc éves korig fogyaszthatóvá szelidített szexuális tartalommal, ill. a dugómentes belvárosi vezetéshez és a lendületes kormánytekergetéshez passzoló, könnyen oldódó slágeres dalsorral, ami különösebb nehézségek nélkül hallgatható végig - akár többször is.
spéter
2010.03.29
|


Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Tegnap indult a BIDF dokumentumfilm fesztivál, tele programmal, ma is 16 film lesz, például A csábítás iskolája. Hét éven átívelő forgatás fiatal nők életét követve. #csabitasiskolaja #bidf #dokumentumfilm #csabitas #nok #ferfiak
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.