Török Ferenc: új tévéfilm

A napokban kezdte el forgatni harmadik tévéfilmjét Török Ferenc, a Moszkva tér, a Szezon, az Overnight és a Koccanás direktora. Az Apacsokban olyan színészek játszanak, mint Bálint András, Szervét Tibor, Csányi Sándor vagy Csomós Mari.
A forgatókönyv Bereményi Géza és Kovács Krisztina azonos című drámájából készült. A film a tervek szerint idén ősszel a televíziós bemutató előtt mozis forgalmazásba is kerül. Az alkotás ezenkívül emléket kíván állítani Cseh Tamásnak is, aki közismerten a magyarországi indián életmód egyik legnagyobb „törzsfőnöke” volt. 
 
A napokban megkezdett forgatás a budapesti Corvintetőn kialakított alkalmi stúdióban zajlik. A tévéjáték cselekménye a negyvenes évekig visszanyúló magyar indiánmozgalmak egy szakaszát eleveníti fel. A történet izgalmas politikai krimi, egyfajta besúgósztori, mely napjainkban kezdődik, de 1961-ig, a korai Kádár-korszakig nyúlik vissza. 
 
A film alapjául szolgáló színdarabot tavaly márciusban mutatta be a fővárosi Radnóti Színház. A tévés/mozis verzió főbb szerepeiben a fent már említetteken kívül olyan neves színművészek játszanak még, mint Gazsó György, Schneider Zoltán, Vajdai Vilmos, Wéber Kata, Marjai Virág vagy a Moszkva térből ismert főszereplőpáros: Karalyos Gábor és Balla Eszter. A díszleteket Stark Attila street-art művész és Gauder Áron készítik, a film zeneszerzője Zságer Balázs, de az Apacsokban értelemszerűen Cseh Tamás dalaiból is elhangzik majd néhány részlet. A film producerei Bálint András és Angelusz Iván. 
 
Az Apacsok egyébként Török Ferenc harmadik tévéjátéka. A rendező korábbi két televíziós alkotása, a Csodálatos vadállatok és a Koccanás is díjat nyert a Magyar Filmszemlén. A tervek szerint a filmet idén ősszel láthatja a közönség: először a mozikban, majd pedig a TV2 tűzi műsorára, a tervek szerint 2010. október 23-án.
 
 
2010.03.26
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.