Dennis Lehane: Viharsziget

Dennis Lehane bűnügyi regényének második kiadása. Az amerikai szerzőnek már korábban is több művéből készült film (Titokzatos folyó, Hideg nyomon). A Viharszigetből Martin Scorsese rendezésében...
...Leonardo DiCaprio főszereplésével forgatott thrillert március 4-én mutatták be a magyar mozik. 
 
A sztori  
 
Teddy Daniels rendőrbíró újdonsült társával 1954-ben azt a feladatot kapja, hogy járjon a végére egy bűnügynek, ami a Viharszigeten található Ashecliffe Elmegyógyintézet rácsai közt történt. Egy női ápolt ugyanis – akinek szörnyű bűnök vannak a rovásán – rejtélyes módon eltűnt a cellájából. Teddyéknek nem sok nyom áll a rendelkezésükre, amin elindulhatnának, viszont a sziget nyomasztó hangulata és a hátborzongató intézet egyre jobban hatalmába keríti a férfit, akinek rémes múltbeli emlékei is mindinkább előtörnek a hidegrázós környezet hatására. A Viharsziget Lehane-től megszokott módon egyszerre csavaros thriller és megrázó dráma.  
 
Kapcsolata a filmmel  
 
Habár nem a Viharsziget Scorsese legjobban sikerült műve, szokatlanul hűséges adaptáció. Nem fog tehát csalódni sem az, aki a könyvvel, sem pedig az, aki a filmmel találkozott először, és csak eztán kerít sort a másikra.  
 
Agave Könyvek, 2880 Ft 
fürkész
2010.03.29
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.