Átok (2009)

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (11)
Gyászoló család (anya, felnőtt lánya és fia, előbbi szerelme, utóbbi felesége és kamasz lánya) érkezik a balatoni nyaralóba, hogy a nemrégiben elhunyt apa hamvait a tóba szórja. A búcsúztatás másnapján a família ügyvéd barátja is bejelentkezik, ...
...aki a végrendelet ismertetése közben nem várt bejelentést tesz. A váratlan hír nemcsak megrázza a családtagokat, de egyrészt a korábbi, ki nem mondott sérelmeket is felszínre hozza, másrészt pedig újabb és újabb nehézségeket, súlyos problémákat generál.
 
Mátyássy Áron négyrészes minisorozata a 41. Magyar Filmszemle tévéfilmes kategóriájának fődíját nyerte el februárban. Azóta a Magyar Televízió is műsorára tűzte, most pedig a mozikba nem apró falatokban, hanem egyetlen 100 perces nagyjátékfilmként érkezik. 
 
A nívós rövidfilmek (Mínusz, Május-június) és a szintén Szemle-díjas Utolsó idők direktora az Átokkal olyan művet rendezett, ami sok tulajdonságával szembemegy a televíziós műfajokkal, több elemével viszont beteljesíti a szappanoperákhoz fűződő elvárásokat. Az egyáltalán nem tipikus, remekül egyénített figurák annyira élnek, hogy szinte lejönnek a képernyőről/vászonról, az operatőri munka pedig belsők és félközelik helyett tobzódik a gyönyörű tájról készült totálokban és az azokra vágott, hatásos premier plánokban. A tévéfilmhez képest ezen kívül is feltűnően sok stiláris eszközzel dolgozó mű azonban melodrámai vonásaival, a tragédiák, sorscsapások halmozásával, sikerrel keltheti fel a televíziós sorozatok szerelmeseinek érdeklődését is. 
fürkész
2010.04.20
|
magyar tévéfilm, 100 perc, 2009
Egy családi hétvégén újabb és újabb részletek derülnek ki annak az apának a magánéletéről, akinek hamvait az imént szórták a Balatonba.
Bemutató: 2010. április 29.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.