Sleepers – Pokoli lecke

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (5)
Kevin Bacon a filmvásznon általában azon ellenszenves emberek bőrében tűnik fel, akiket nem átallnánk agyoncsapni egy Moszkvics rozsdás féltengelyével. Ebben az esetben vélhetően saját anyja sem cselekedne másként.
Emberünk ugyanis egy javítóintézet felügyelőjének szerepében tetszeleg, ennek szellemében feltételezhető, hogy némileg hamisan vokálozna egy Gryllus Vilmos gyermeklemezen. Ez azonban a legkevesebb, (anti)hősünk ugyanis az amstetteni rém által fémjelzett érdeklődéssel viseltetik az ifjú fogvatartottakkal szemben. 
 
Négy vagány New York-i srác ostoba csínyével egy ember halálát okozza. A fiúk javítóintézetbe kerülnek, ahol aztán nap mint nap a poklok poklát élik át: őreik szadista parancsnokuk vezetésével megalázzák, megkínozzák, sőt megbecstelenítik őket. Aztán évek hosszú sora telik el, de az egykori srácok érett, komoly férfiként még mindig nem tudnak szabadulni a történtektől. Furcsa ügy kapcsán találkoznak: kettőjük bíróság elé kerül, mert felismerték és megölték egykori fő kínzójukat. A másik két barát - az egyik újságíró, a másik ügyész - komoly problémával néz farkasszemet: hogyan tudnák úgy csűrni-csavarni a történteket, hogy túljárjanak az igazsággépezet eszén és két társuk megmeneküljön. Ezzel talán ők is túljuthatnak lelkileg a történteken. 
kirsch
2010.05.13
|
Sleepers
amerikai filmdráma, 147 perc, 1996
Kemény mozi, sok erőszakkal. Négy fiatal börtönbe kerül. Tizenöt év múltán eljön a bosszú ideje...
Rendező:

Barry Levinson

Színész:

Kevin Bacon
(Sean Nokes)

Brad Pitt
(Michael Sullivan)

Billy Crudup
(Tommy Marcano)

Robert De Niro
(Bobby atya)

Dustin Hoffman
(Danny Snyder)

Ron Eldard
(John Reilly)

Minnie Driver
(Carol Martinez)

Vittorio Gassman
(King Benny)

Jason Patric
(Lorenzo Carcaterra)

(8 kép)


Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
18:30
Deep Impact
amerikai akciófilm, 1998
18:40
Hellboy II. - Az Aranyhadsereg
amerikai fantasztikus akciófilm, 2008 (ism.)
18:45
Álomháború
amerikai akciófilm, 2011
18:45
Majd, ha fagy!
amerikai vígjáték, 1999
18:45
James Bond: Tűzgolyó
angol akciófilm, 1965
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
18:20
Gumball csodálatos világa
2011, III. évad, 442. rész: Az űr
18:21
Mr. Bean
2015, II. évad, 38. rész: Ritka madár
18:25
Sam, a tűzoltó
IX. évad, 6. rész
18:25
Gyerekműsor
1. rész: 102
18:30
Szilaj a szabadon száguldó
I. évad, 4. rész: Lucky és a versenyszellem
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.