Sleepers – Pokoli lecke

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (5)
Kevin Bacon a filmvásznon általában azon ellenszenves emberek bőrében tűnik fel, akiket nem átallnánk agyoncsapni egy Moszkvics rozsdás féltengelyével. Ebben az esetben vélhetően saját anyja sem cselekedne másként.
Emberünk ugyanis egy javítóintézet felügyelőjének szerepében tetszeleg, ennek szellemében feltételezhető, hogy némileg hamisan vokálozna egy Gryllus Vilmos gyermeklemezen. Ez azonban a legkevesebb, (anti)hősünk ugyanis az amstetteni rém által fémjelzett érdeklődéssel viseltetik az ifjú fogvatartottakkal szemben. 
 
Négy vagány New York-i srác ostoba csínyével egy ember halálát okozza. A fiúk javítóintézetbe kerülnek, ahol aztán nap mint nap a poklok poklát élik át: őreik szadista parancsnokuk vezetésével megalázzák, megkínozzák, sőt megbecstelenítik őket. Aztán évek hosszú sora telik el, de az egykori srácok érett, komoly férfiként még mindig nem tudnak szabadulni a történtektől. Furcsa ügy kapcsán találkoznak: kettőjük bíróság elé kerül, mert felismerték és megölték egykori fő kínzójukat. A másik két barát - az egyik újságíró, a másik ügyész - komoly problémával néz farkasszemet: hogyan tudnák úgy csűrni-csavarni a történteket, hogy túljárjanak az igazsággépezet eszén és két társuk megmeneküljön. Ezzel talán ők is túljuthatnak lelkileg a történteken. 
kirsch
2010.05.13
|
Sleepers
amerikai filmdráma, 147 perc, 1996
Kemény mozi, sok erőszakkal. Négy fiatal börtönbe kerül. Tizenöt év múltán eljön a bosszú ideje...
Rendező:

Barry Levinson

Színész:

Kevin Bacon
(Sean Nokes)

Brad Pitt
(Michael Sullivan)

Billy Crudup
(Tommy Marcano)

Robert De Niro
(Bobby atya)

Dustin Hoffman
(Danny Snyder)

Ron Eldard
(John Reilly)

Minnie Driver
(Carol Martinez)

Vittorio Gassman
(King Benny)

Jason Patric
(Lorenzo Carcaterra)

(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.