Clint Eastwood élete és filmjei

est.hu:
10/10
|
olvasói
10/10 (1)
Vajon akad bárki is a világon, aki ellenszenvvel viseltetik a vén republikánussal és életművével szemben? Remélhetőleg még a megrögzött ökohippik sem. A dokumentáció mellesleg igen csak aktuális Eastwood bácsi ugyanis a napokban lett 80 éves.
Hajlott kor ide vagy oda, mint azt a Gran Torinoban demonstrálta, tesztoszteron-állománya toronyházakat lenne képes maga alá temetni. Kamera mögötti munkásságára pedig határozottan előnyös hatást gyakoroltak a szaporodó évgyűrűk. 
 
Clint Eastwood tévészínészből lett westernek és zsarukrimik sztárjává, majd a hetvenes évek elejétől rendszeresen vállalt rendezői feladatokat is. Négy évtized alatt harminc nagyjátékfilmet rendezett és nyolcvanadik életévét elérve sem mutatja cseppnyi jelét a lazításnak: filmjei egyre erőteljesebbek és egyre tekintélyesebb sikereket ér el velük. Az Arte portréfilmje A dicsőség zászlaja és a Levelek Ivo Dzsimáról című háborús kettős bemutatója után készült, ezek állnak a Clint Eastwooddal észak-kaliforniai birtokán folytatott beszélgetés középpontjában, de emellett teljes pályafutását is áttekintik filmrészletekkel illusztrálva. 
kirsch
2010.06.01
|
Clint Eastwood, le franc-tireur / Clint Eastwood: A Life in Film
francia dokumentumfilm, 81 perc, 2008
Színész:

Clint EastwoodIfjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.