Otthagyta del Toro A hobbitot

Úgy tűnik, mégsem Guillermo del Toro Oscar-jelölt mexikói direktor fogja megrendezni A Gyűrűk Ura-trilógiát is jegyző szerző, J.R.R. Tolkien másik kultikus könyvén, A hobbiton alapuló két filmet. A művész ugyanis otthagyta a projektet.
A filmes a The One Ring nevű Tolkien-rajongói honlapon nyilatkozott a dologról: elmondta, hogy ő maga is nagyon sajnálja ezt a döntést, ami egyébként saját bevallása szerint élete legnehezebb elhatározása volt. De a forgatás megkezdésének állandó elhalasztása miatt (a legújabb tervek szerint idén nyáron kezdtek volna – a szerk.) del Toro kénytelen volt meglépni ezt a drasztikus lépést, hiszen így a már most évek óta húzódó projekt még több idejét emésztené fel – társ-forgatókönyvíróként azonban továbbra is a stáb tagja marad. 
 
Az executive producer, A Gyűrűk Ura-trilógiát rendezőként jegyző Peter Jackson szerint del Toro egyéb tevékenységei miatt nem tudja most már ilyen huzamos ideig a forgatási  helyszínként szolgáló Új-Zélandra áttenni „székhelyét”. A két A hobbit-film egyébként hivatalosan még mindig nem kapott zöld utat, mivel a gyártó stúdió, az MGM súlyos anyagi nehézségekkel küzd (mint arról korábban beszámoltunk, a 23. Bond-film munkálatait is emiatt függesztették fel). 
 
Mikor még 2008-ban bejelentették, hogy Guillermo del Toro lesz A hobbit rendezője, a direktor azt nyilatkozta, hogy egy álma vált valóra ezzel. Mostani közlése szerint egyébként az ő irányítása alatt már megtervezték a filmek összes figuráját, a helyszíneket és a jelmezeket, sőt kész vannak a csatajelenetek animációs látványtervei is. Mint arról korábban már írtunk, A Gyűrűk Ura előzményének tekinthető A hobbit két filmen valósul meg, melyek bemutatását 2012-re, illetve 2013-ra tervezik – de akkor már sajnos egy másik rendezővel… 
 
 
 
(bbc.co.uk, wenn)
 
 
2010.06.01
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.