Kedvenc helyek

VA: Listen Up! The Official 2010 Fifa World Cup Album

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (2)
[ folk / pop ] A vébéhez - ami egyben a legnézettebb tévés esemény is a bolygón - kapcsolódó mörcsöndájzing-iparnak köszönhetően jelenik meg az esemény húzódalát - a Waka Waka című számot - is hordozó korong. Shakira, R. Kelly, John Legend és Matisyahu is hozzáteszi a magáét a válogatáshoz, amely értelemszerűen sokat foglalkozik a rendezvénynek otthont adó kontinenssel.
A szeretetet, a reményt és a szokásos pátoszt itt is megtaláljuk, sőt rövid időre a szabadság fontossága is feltűnik. Tömegekkel táncolható számok kerültek a lemezre, mely valószínűleg sok johannesburgi kocsma kötelező zenei programja lesz hamarosan.

R. Kelly lemezindító sorai a Sign Of A Victory című számban tulajdonképpen az első percben elmondanak mindent a Listen Up!-ról, amit valószínűleg tudni érdemes. Látom a szivárvány színeit. Érzem a napot az arcomon. Látom a fényt az alagút végén. Van még itt globális klímaváltozás, lehetőségek mély tengere és - természetesen - megannyi győzelem.

A sportesemény szervezői és a dalokat kásztingoló-szerző csapat tehát az olimpia magasabb célokba, a pozitív emberi minőségek fejlődésébe vetett hitét tükrözve nyitják és folytatják az albumot, majd egyből a Shakira szögletes, orrbatolt énekmodorához passzoló Waka Waka következik, ami viszont már a helyszínre hívja fel a figyelmet, emellett pedig a hülye táncról, a labdarúgás kiváltotta érzelmekről és a labda örök kerekségéről is szól, természetesen kis afrikai folkkal körítve.

A Listen Up! persze nem is kell, hogy több legyen, mint kiegészítő termék, amit majd valószínűleg szó nélkül ellep a következő legnézettebb tévés sporteseményhez kapcsolódó himnuszok dagálya, mint ahogy Anastacia Boom című számát is elfelejtette már a világ, könnyek nélkül.
spéter
2010.06.15
|


Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Tegnap indult a BIDF dokumentumfilm fesztivál, tele programmal, ma is 16 film lesz, például A csábítás iskolája. Hét éven átívelő forgatás fiatal nők életét követve. #csabitasiskolaja #bidf #dokumentumfilm #csabitas #nok #ferfiak
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.