Peter Jackson rendezheti A hobbitot

Mint arról nemrég beszámoltunk, Guillermo del Toro egyeztetési problémák miatt otthagyta a kétrészes A hobbit-projektet. A legújabb hírek szerint a filmek producere, A Gyűrűk Ura-trilógia direktora, Peter Jackson lehet az új rendező.
Habár az értesülést hivatalosan még senki sem erősítette meg sem A hobbitot gyártó MGM és New Line stúdióktól, sem Peter Jackson produkciós cégétől, az információ állítólag egy produkcióközeli bennfentestől származik. Jackson visszatérése Középföldére azonban nem lenne túl meglepő fordulat, hiszen nemcsak ő rendezte a szintén J.R.R. Tolkien regényein alapuló A Gyűrűk Ura-trilógiát, de a két részben érkező A hobbitnak is társírója és -producere. 
 
Szintén az értesülés mellett szól, hogy a direktor korábban (éppen aznap, amikor kiderült del Toro távozása) úgy nyilatkozott egy új-zélandi lapnak, hogy nem zárkózna el A hobbit 1. és 2. megrendezésétől. És az is ő volt, aki nyilatkozataival azóta is igyekezett megnyugtatni a kedélyeket, miszerint annak ellenére, hogy a társgyártó MGM stúdió súlyos anyagi nehézségekkel küszködik (3,7 milliárd dolláros tartozása van), és a produkció emiatt hivatalosan még nem kapott zöld utat, az új Tolkien-mozi első része 2012. decemberében, a második pedig 2013. decemberében bizonyosan a mozikba kerül. 
 
Ez azt jelenti, hogy még idén év végén meg kéne kezdődnie a forgatásnak. Mint arról azonban korábban már beszámoltunk, a rendezésre még 2008-ban felkért, a projekttől nemrég távozó Guillermo del Toro azt nyilatkozta: az ő irányítása alatt már megtervezték a filmek összes figuráját, a helyszíneket és a jelmezeket, sőt kész vannak a csatajelenetek animációs látványtervei is. Gondot okozhat ugyanakkor, hogy Peter Jackson igen elfoglalt mostanság: ő a producere a Spielberg rendezésében készülő Tintin-mozinak, várhatóan ő rendezi majd annak folytatását, ezenkívül saját bevallása szerint két további, meg nem nevezett filmre is szerződést írt alá íróként és rendezőként. Korábban egyébként az utolsó négy Harry Potter-folytatás direktorának, David Yatesnek a neve is felmerült A hobbit-rendezőként, de ő nemrégiben cáfolta a dolgot. 
 
J.R.R. Tolkiennak A Gyűrűk Ura-trilógia előtt kiadott A hobbit című regénye egyébként azt meséli el, ahogy Bilbo Baggins/Zsákos Bilbó, A Gyűrűk Ura-főhős Frodó nagybátyja Gollamtól megszerezte az ominózus gyűrűt. A hobbit tehát A Gyűrűk Ura előzménye, melynek sztoriját azonban a filmesek csak az első részben adaptálják, a második darab saját ötletből fejlesztett forgatókönyvön alapul, és arra a 60 évre fókuszál majd, ami A hobbit cselekményének lezárulta és A Gyűrűk Ura-trilógia történetének kezdete között telt el. A filmeknek már néhány sztárjától is tudni lehet: A hobbit 1-ben állítólag visszatér Cate Blanchett, Hugo Weaving, Ian McKellen és Andy Serkis is mint Galadriel, Elrond, Gandalf és Gollam, A hobbit 2-ben pedig olyan színészek lehetnek értintettek, mint Ron Perlman vagy Kiran Shah. 
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
2010.06.26
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.