Ismét munkában Polanski

Máris belevetette magát a munkába Roman Polanski, akit tavaly szeptemberi letartóztatását és svájci házi őrizetét követően július 12-én helyeztek szabadlábra a hatóságok, és egyúttal közölték: mégsem adják ki a rendezőt az USÁ-nak.
Mint arról korábban már írtunk, a lengyel-francia direktort 1977-es gyermekmegrontási ügye miatt fogták le. A magyar mozik egyébként éppen ezen a héten mutatják be a Szellemírót, Polanski azon filmjét, aminek végső simításait már letartóztatása után a börtönből, illetve a házi őrizetből végezte el
 
Ami pedig az új filmtervet illeti: a művész Yasmina Reza francia írónő/színésznő/rendező Le dieu du carnage (God of Carnage) című színdarabját adaptálja vászonra. A rendkívül sikeres mű forgatókönyvvé fejlesztésén egyébként már 2009-ben megkezdték a munkát, majd Polanski gstaadi házi őrizete alatt csiszolták véglegesre közösen a scriptet. A színmű helyszínét a film változatban állítólag New Yorkba helyezik, így a rendezőnek valahol Európában kell majd rekonstruálnia Brooklyn utcáit, mivel az Egyesült Államok területére továbbra sem teheti be a lábát (azonnal letartóztatnák, mivel a nemzetközi elfogatóparancs még mindig érvényben van ellene). 
 
„2011 elején tervezzük elkezdeni a forgatást. A helyszíneket még nem választottuk ki, de mivel Roman csak Lengyelország, Svájc és Franciaország területén mozoghat szabadon (a többi ország ugyanis jórészt kiadatási szerződésben áll az Államokkal – a szerk.), így nagy eséllyel e három közül valamelyik országban forog majd a produkció” – nyilatkozta Reza. 
 
A produkcióról annyit lehet még tudni, hogy angolul forgatják majd. A Le dieu du carnage (jelentése kb.: A vérontás istene) egyébként egy négyszereplős kamaradarab, melyben két 11 éves kisfiú szülei ülnek össze, hogy megbeszéljék azt a verekedési ügyet, amibe csemetéik aznap az iskolában keveredtek. A két házaspár azonban eltérő kulturális háttérrel rendelkezik, és a négy embernek megvan a saját baja a gyerekek civakodásán kívül is, így fokozatosan eltávolodnak az eredeti témától, és egyre hülyébben kezdenek viselkedni… A fekete komédia a hírek szerint már 2011-ben a mozikba kerülhet. 
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
2010.07.15
|


Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Szo
25
18:15
Harry Potter és a Főnix Rendje
angol-amerikai kalandfilm, 2007
18:15
Egy pomponlány meggyilkolása
amerikai thriller, 2019
18:20
Piedone Afrikában
olasz-német akcióvígjáték, 1978
18:25
Horrorra akadva 3.
amerikai vígjáték, 2003
18:25
Szörnyek az űrlények ellen
amerikai animációs film, 2009
Ruttkai Bori, Gryllus Vilmos, Vuk, Mágikus állatok iskolája, stb. Rengeteg családi program mára, link bióban! #gyerekprogram #januar26 #programajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.