Az élőhalottak éjszakája (1990)

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
A zombik az idők folyamán bámulatos metamorfózison mentek keresztül. Míg a hatvanas években tevékenységük kimerült a morgás-csoszogás-evés szentháromságában, addig manapság hat másodperc alatt futják le a százméteres távot.
Romero klasszikusában (illetve a klasszikus mozi 1990-es remake-jében) még a középső stádiumban vannak. Azaz a szenilis nagypapától már nem csupán az különbözteti meg őket, hogy nem mesélnek zavaros sztorikat a harmincas évekről. 
 
Néhány halálra rémült ember barikádozta el magát egy házban, amelyet élőhalottak vettek körül. A félelmetes zombikból minden kiveszett, ami valaha emberi volt. Csupán egy dolog hajtja őket, hogy élő emberi húshoz jussanak. Pedig minden olyan csendesen kezdődött: egy testvérpár meglátogatta szülei sírját. Az első támadás figyelmeztetés nélkül jött és csak a lánytestvér menekült meg, aki bezárkózott egy házba. Ám az élőhalottak minden ajtón bekopogtatnak és minden ablak alatt figyelnek. 
kirsch
2010.08.06
|
Night of the Living Dead
amerikai horror, 85 perc, 1990
Rendező:

Tom Savini

Színész:

Tony Todd
(Ben)

Bill Moseley
(Johnnie)

Tom Towles
(Harry Cooper)

(12 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.