Thor: szuperhősök mint Shakespeare-figurák

Lassan kész a Thor c. szuperhősmozi: a filmesek már befejezték a forgatást, jelenleg az utómunkálatoknál tartanak. A főleg Shakespeare-színészként ismert rendező, Kenneth Branagh pedig shakespeare-i figurákhoz hasonlította hőseit.
Amikor Kenneth Branagh elválallta a Thor című film rendezését, kétféle reakcióval találkozott: vagy nevettek, vagy szörnyülködtek rajta. „Az volt a bajuk, hogy a Thor egy nagyköltségvetésű képregény-adaptáció, amiben csak úgy rajzanak a szuperhősök. A barátaim összecsapták a kezüket: egy klasszikus Shakespeare-színész (mármint én) hogyan fog megküzdeni ezzel a matériával? Most, hogy lassan kész vagyunk a filmmel, elárulhatom, hogy nem volt tragikusan nehéz a feladat, mert a szuperhősök pont olyanok, mintha Shakespeare találta volna ki őket. Ugyanolyan vágyak és kételyek feszítik őket, és ugyanolyan látványosan tudnak elbukni, mint a Macbeth vagy a Hamlet hősei” – bizonygatja Branagh. 
 
A filmben Thort (Chris Hemsworth), a mennydörgés istenét renitens viselkedése miatt Odin főisten (Anthony Hopkins) a Földre száműzi. Thor kénytelen beilleszkedni a halandók közé, barátnője is lesz (Natalie Portman), amikor pedig az emberiséget sötét hatalmak fenyegetik, kiderül, milyen jó, ha kéznél van egy szuperhős. A Thort 2011. májusában mutatják be a magyar mozik. A figura – és az őt életre keltő színész – azonban benne lesz a The Avengers című alkotásban is (amiről korábban már többször írtunk): annak a forgatása a legújabb információk szerint 2011. februárjában kezdődik, a kész mű pedig egy évvel a Thort követően, 2012. májusában kerül az amerikai mozikba.
 
 
 
UIP
2010.08.11
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.