Győzött a kisköltségvetés

Kisköltségvetésű filmek győzelmét hozta az elmúlt hétvége, ami az észak-amerikai jegybevételi toplista helyezéseit illeti. Két friss bemutató, egy horror és egy akciókrimi mögött még mindig jól tartja magát Stallone The Expendablese.
Az első helyen 21,3 millió dolláros bevétellel tehát a The Last Exorcism című horrofilmet találjuk, mely a hírek szerint mindössze 2 millióból készült (és a stúdiónak állítólag fele ennyibe került megszereznie), és a Lionsgate második nagy dobása ebben a hónapban a 9,5 milliós eredménnyel még mindig a harmadik helyen tanyázó Stallone-opus, az [origo] filmklub értesülései szerint a magyar mozikba október második felében érkező The Expendables után (az akciómozi összbevétele már 82 millió dollár). 
 
21 millióval ezüstérmet a Takers című, 20 milliós becsült büdzséjével még mindig kisköltségvetésűnek számító műnek sikerült szereznie, melyben egyébként olyan sztárok játszanak, mint Zoe Saldana, Matt Dillon, Paul Walker vagy Hayden Christensen. Mivel az akciókrimi csak egy hajszállal maradt le a The Last Exorcism mögött (a szóban forgó eredmények még csak a stúdiók első becslésein alapulnak), könnyen lehet, hogy később, az adatok pontosítása után változik a sorrend. 
 
A víkend nagy csalódása a 9 percnyi új képsorral kibővített Avatar újrabemutatása volt: James Cameron filmje az erős marketingkampány, korábbi sikerei és annak ellenére, hogy kizárólag 3D-s és IMAX-mozikban vetítették, csak 4 millió dollárt keresett, amivel még a TOP10-be sem sikerült bejutnia (a 12. helyen találjuk). 
 
Hazánkban a legtöbbet a Step Up 3D című táncos filmre költötte a közönség (38,9 millió forintos bevétel, több mint 27 ezer látogató). Még mindig nagyon szeretjük az Eredetet: 17,6 millió forint értékben csaknem 15 ezren váltottak jegyet rá – ezzel a magyarországi toplista második helyezettje. Alig marad le az álomthrillertől Antal Nimród bronzérmes Ragadozókja: 14.621-en 17,43 milliót költöttek rá augusztus 26. és 29. között a hazai mozikban. 
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
2010.08.30
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.