Clooney vezeti a toplistát

A George Clooney főszereplésével készült The American című thriller nyerte a nézettségi listát az elmúlt víkend során az észak-amerikai mozikban. Az Egyesült Államokban a hétfői Labor Day miatt még mindig tart a hosszú hétvége.
Ez pedig azért számít speciálisnak a box office szempontjából, mert a háromnapos ünnepek alatt a nézők vasárnap hagyományosan a szokásosnál nagyobb kedvvel járnak moziba, mivel másnap is munkaszüneti nap van. Ez normál esetben a bevételek fellendülését hozza, de box office-szakértők szerint a Labor Day az egyetlen olyan amerikai ünnep, mely visszaesést eredményez a mozikban (ennek oka lehet egyébként akár az iskolakezdés közeli időpontja is). A szeptember 3. és 5. közötti időszak eredményei is ezt igazolják. 
 
A The Americannek például mindössze 13 millió dolláros bevétellel sikerült a csúcsra törnie. A második helyet a múlt heti győztes, a Takers szerezte meg, 11,4 millióval. Az elmúlt hétvége másik érdekessége, hogy új bemutatóként három korhatáros (R-rated) film csatázott a nézők kegyeiért: ezek egyike az említett Clooney-opus volt, a másik kettő pedig Robert Rodriguez Machete című akciófilmje és a Hétmérföldes szerelem című szabadszájú romantikus komédia Drew Barrymore-ral és Justin Longgal a főszerepben. 
 
A premierek csatájának másodikja a toplista bronzérmeseként a hazánkba november 25-én érkező Machete: 11,3 millió dolláros bevételével mindössze 100 ezerrel jár a Takers mögött. 7,55 millióval negyedik a The Last Exorcism, a múlt heti ezüstérmes, míg a Barrymore-mozinak elég gyengén sikerült a bemutatkozás: 6,88 millió dollárral az ötödik helyen nyitott. A toplista korábbi bajnokai közül még mindig jól tartja magát Stallone The Expendablese: 6,75 millióval a hatodik helyen találjuk, viszont összbevétele már a 100 milliót közelíti (92,3 millión áll). Már el is hagyta a 100 milliós határt a Pancser Police című zsaruvígjáték: amerikai összbevétele 107 millió dollár, míg az elmúlt hétvégén 5,4 milliót keresett, ami a hetedik helyre volt elég. 
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
KIEGÉSZÍTÉS: Az adatok véglegesítése után változás történt a bevételekben és a sorrendben is: 16,4 millió dollárral továbbra is a The American az első, a második helyre azonban a Machete került, 14 millióval. A Rodriguez-vadulást 500 ezer dollárral lemaradva követi a végül bronzérmes Takers.
 
 
 
2010.09.06
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.