Mary és Max

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (17)
Adam Elliot különleges fickó. Miközben a világ CGI- és 3D-lázban ég, ő a klasszikus gyurmafilmben találta meg a történeteinek legmegfelelőbb kifejezési módot. Azután, hogy 2004-ben a Harvie Krumpetért elnyerte...
...a legjobb animációs rövidfilmnek járó Oscar-díjat, jobbnál jobb ajánlatokkal kezdték bombázni a nagy hollywoodi stúdiók. Gondolkodás nélkül nemet mondott a felkérésekre, és hazament Ausztráliába a kis gyurmafigurái közé, hogy az anyagi jóléttel kecsegtető, színes-szagos Disney- és Pixar-csodák helyett tovább építse szerzői életművét. Néhány évre bezárkózott a dolgozószobájába, hogy tökéletesre csiszolja a következő forgatókönyvét, és megtervezze a főhőseit. Milyen jól jártunk, hogy mondjuk az Oroszlánkirály 4 helyett a Mary és Max került ki a keze közül! Első egész estése ugyanis, amely stílusát, hangulatát, sötét humorát és témáját tekintve is a Harvie Krumpettel megkezdett utat folytatja, az év egyik nagy meglepetése. Olyan felnőtteknek szóló mese a magányról, a barátságról, a boldogság kereséséről és a reményről, amilyenre mostanság nagyobb szükségünk van, mint valaha.
  
Mary, az ausztrál kislány és Max, az enyhén autista, középkorú, New York-i zsidó fickó ismeretlenül kezdenek levelezni egymással. A két különc és magányos ember között különleges barátság szövődik a hosszú évek alatt, ami észrevétlenül juttatja el őket a nagy felismerésig. Nevezetesen, hogy a boldogság nem valami kívülről jövő, tőlünk független dolog, hanem csakis magunkban keresendő.  
zsinora
2010.09.20
|
Mary and Max
ausztrál animációs film, 80 perc, 2009
Annecy-i fődíjas abszurd-romantikus történet a Harvie Krumpet Oscar-díjas rendezőjétől.
Rendező:

Adam Elliot

Forgalmazza: Szimpla City
Bemutató: 2010. szeptember 30.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.