Turné

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (10)
A legutolsó Bond-film főgonoszának eljátszása, illetve a díjakkal és jelölésekkel elhalmozott Szkafander és pillangó hatalmas sikere révén Mathieu Amalric gyorsan világsztárrá avanzsált, és nyilván ennek köszönhető, hogy immár negyedik rendezése végre a magyar közönség elé is eljuthatott.
Amalric a Turné esetében nemcsak (cannes-i nagydíjas) rendező, de társforgatókönyvíró és főszereplő is, és utóbbi minőségében a film egyetlen igazi színésze, mivel a többiek mind amatőrök, de ugyanezzel a lendülettel rögtön vitába is szállnék magammal, mivel profi előadókról van szó olyan(valós) művésznevekkel, mint Dirty Martini vagy Kitten on the Keys. Nehéz a foglakozásukat definiálni, de a filmbéli utazótársulat hölgytagjai valahol a revütáncosnő, kabaré-előadó, énekes és humorista között teljesítenek, némi sztriptízzel fűszerezve, füstös bárokban.
 
A lányok amerikaiak, de menedzserük francia, és vele járják a tengerpart nagyvárosait, ám úgy tűnik, hogy a párizsi fellépés valami régi vita miatt kútba esik. Ebből a slamasztikából próbál kimászni a sokat látott és sokak által nem kedvelt férfi, miközben szinte magától zajlik a felemelő pillanatokat, el nem múló fáradtságot és számos feszültséget egyszerre kínáló turné. A Cassavetes késői munkáira sokban emlékeztető film már csak választott témája miatt is egyenetlen, hiszen inkább foglalkozik az éjszakai élet vagy a folyamatos utazás apró mozzanataival és hangulatai elemeivel, mint magával a történettel, de egy ilyen világba mindig érdemes bekukkantani.
Vízer
2010.09.16
|
Tournée
francia filmdráma, 111 perc, 2010
Joachim visszatér egy "new-burlesque" show-val, és páratlan sztriptíztáncosaival, akiknek egy csodálatos franciaországi és párizsi turnét ígért.
Rendező:

Mathieu Amalric

Forgalmazza: Szuez Film
Bemutató: 2010. szeptember 23.
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.