Tábornokok éjszakája

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (5)
„Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!” – a Monty Python csoport halálos viccét ezúttal senki nem süti el az SS katonáinak. Bár meg kell hagyni, van elég bajuk így is.
No, nem katonai szempontból, a mufurc kancellár szervezetét 1942-ben még aligha kezdte ki az a fránya stressz. A probléma gyökere máshol leledzik. Hogy a náci vezérkar jobbára elmebeteg gyilkosokból áll, az tiszta sor… csakhogy van közöttük valaki, aki Hasfelmetsző Jack nyomdokain lépdel. 
 
Varsó, 1942. A németek által megszállt Varsóban véres gyilkosság történik: az áldozat egy prostituált, akiről kiderül, hogy német informátor volt. Az ügyben a német hírszerzés, az Abwehr tisztje, Grau őrnagy nyomoz, aki a számba jöhető tettesek körét csakhamar háromra szűkíti, de az eredmény így is megdöbbentő: mindhárom gyanúsított a Führer seregének tábornoka. A történet 1944-ben, a németek uralta Párizsban folytatódik: ismét brutális bűntényt követnek el, s ismét egy utcalány az áldozat. És megint jelen van mindhárom német tábornok, csakúgy mint Grau, aki megesküszik, hogy elkapja a gyilkost. Ám az igazi játszma csak most kezdődik. 
kirsch
2010.09.17
|
The Night of the Generals
angol-francia krimi, 148 perc, 1967
Varsó, 1942. A németek által megszállt Varsóban véres gyilkosság történik: az áldozat egy prostituált, akiről kiderül, hogy német informátor volt.
Rendező:

Anatole Litvak

Színész:

Peter O'Toole
(Tanz tábornok)

Omar Sharif
(Grau őrnagy)

Tom Courtenay
(Hartmann)

Donald Pleasence
(Kahlenberge tábornok)

Christopher Plummer
(Rommel tábornagy)

Philippe Noiret
(Morand nyomozó)

Joanna Pettet
(Ulrike)

Charles Gray
(von Seidlitz-Gabler tábornok)

Coral Browne
(Eleanore von Seidlitz-Gabler)

(4 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.