Bartos Erika: Bogyó és Babóca süteményei

Megérkezett végre Bartos Erika Bogyó és Babóca sorozatának következő kötete. A mesekönyv két kedves kis történetet is tartalmaz, melyek - kellően idomulva az évszakhoz és a közelgő ünnepekhez - kalandos áfonyaszedésről és vidám hangulatú mézeskalács-sütésről szólnak.
Az óvodás generáció nagy kedvencei - némi filmes kitérő után - most visszatérnek a lapozgatható és nézegethető, tapogatható és újraolvasható, hónalá csapható és könyvespolcról kacsingató valóságukba. Bartos Erika sorozata igazi unikum a gyermekkönyvek világában, mesehősei pedig valódi "sztárok". Minden kis történetben ott lapul a tanulság, és bár a főszereplők olyan aprócskák, mint egy fűszál, a gyerekek könnyen azonosulhatnak a tündéri - és néha igencsak problémás - erdei karakterekkel.
 
A csigafiú és a katicakislány ez alkalommal Pihével és Dömével áfonyaszedésre indul. Döme - a modortalan krumplibogár - azonban addig tolakszik és lökdösődik a keskeny kis erdei ösvényen, hogy végül szegény Pihe kislepke a patakban köt ki... De aggodalomra semmi ok, mert Bogyó és Babóca uralják a helyzetet, lesz áfonya is, sőt még ínycsiklandó lepény is készül belőle. 
 
A második mesében is nagy a sürgés-forgás a konyhában, készülnek az ünnepi mézes sütik. Bogyó és Babóca egy egész tálnyi illatozó finomságnak örülhet, igen ám, de valaki elcseni a frissen sült mézes csodát - méghozzá tálastul. Ki lehetett az, és vajon miért tesz ilyen csúfságot? Ez is kiderül, sőt a sütik is jó helyre kerülnek; azaz a kis erdei hősök pocakjába, gurman módra némi csipkebogyó-szörp társaságában. 
 
 
Pozsonyi Pagony, 1650 Ft
 
 
macsek
2010.10.15
|


Sonic, a sündisznó

amerikai-kanadai-japán kalandfilm, 99 perc, 2020

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs!

kanadai animációs film, 66 perc, 2019

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.