A hobbit: kezdődhet a forgatás

Végre zöld utat kapott a régóta nyűglődő legújabb J.R.R. Tolkien-projekt, a produkcióból kilépő Guillermo del Toro helyett A Gyűrűk Ura-direktor Peter Jackson rendezésében megvalósuló A hobbit. A forgatás 2011. februárjában kezdődik.
Az örömhírt a gyártó stúdióktól, azaz az MGM-től, a Warner Brotherstől és a New Line-tól tudta meg a The Wrap. Ezenkívül – habár korábban már többször is céloztak rá – az is a napokban vált véglegessé, hogy a kétrészes alkotás forgatókönyvíró-producere, Peter Jackson lesz a rendező is. 
 
A rendezésbe Jackson már korábban beleegyezett, de csak ezen a héten sikerült megegyeznie a stúdiókkal, akik most már végleg zöld utat adtak a projektnek. A csődközelbe került MGM (mely cég felerészben tulajdonosa a franchise-nak) és a forgatásnak helyet adó Új-Zéland színészszakszervezetével zajló vita miatt a régóta húzódó A hobbit Hollywood történetének egyik legkörülményesebb produkciójává vált. 
 
A 400 milliósra tervezett, egymással párhuzamosan forgatandó művekre máris 30 millió dollárt költöttek, a díszleteket már megépítették, és a színészek – köztük például Ian McKellen – is hónapok óta várnak a startra. A hírek szerint a főhőst, Zsákos Bilbót Martin Freeman fogja megformálni, de ezt az értesülést még nem erősítették meg. 
 
Az azonban biztos, hogy az első felvételekre 2011. februárban kerül sor, A hobbit első részét pedig 2012. december 19-én mutatják be (a másodikat valamikor 2013. decemberében). Ugyanakkor az eddig akadályt jelentő problémák még mindig nem hárultak el teljesen, hiszen állítólag még nem született végső megegyezés az új-zélandi színészszakszervezettel (nem tudni, engedélyezni fogják-e, hogy tagjaik részt vegyenek a forgatáson), ahogy egyelőre az MGM sorsa is bizonytalan. 
 
Az azonban reménykedésre ad okot, hogy Carl Icahn, a Lionsgate stúdió 30 százalékos résztulajdonosa egy megoldást jelentő ötlettel kereste meg a csőd szélére került MGM-et, miszerint egyesítsék a két céget (Icahnnek az MGM-nél is vannak részvényei). Habár az MGM hitelezői majd csak hetek múlva döntenek a javaslatról, úgy tűnik, már ez elég volt ahhoz, hogy az eddig bizonytalankodó társgyártó Warner Brothers megnyugodjon, és A hobbit-filmek végre-valahára zöld utat kapjanak. 
 
 
 
(thewrap.com)
 
 
2010.10.16
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.