Megvan A hobbit Bilbója

A korábbi szóbeszéd után Peter Jackson, a kétrészes Hobbit-film rendezője hivatalosan is bejelentette, hogy Martin Freeman, A hivatal című sorozat és a Galaxis útikalauz stopposoknak angol sztárja lesz Bilbo Baggins (Zsákos Bilbó).
Közleményében a direktor azt írta, hogy az alkotások (melyek forgatása 2011. februárjában kezdődik) főszerepére választott 39 éves színész „intelligens, vicces, meglepetésekkel teli és bátor – pont mint Bilbó”. „Egy rendező pályáján adódik néhány olyan alkalom, amikor belebotlik egy olyan színészbe, aki egyszerűen arra a szerepre született; az én esetemben ez akkor történt meg, amikor találkoztam Martinnal” – közölte még Jackson, aki állítása szerint „hihetetlenül büszkén” tette meg a bejelentést. 
 
Eközben a rendező felesége (egyben A hobbit-filmek társírója és -producere), Fran Walsh egy rádióműsornak azt nyilatkozta, hogy az új-zélandi színészszakszervezettel való megoldatlan vita miatt előfordulhat, hogy a produkció forgatási helyszínét átteszik Nagy-Britanniába (a legnagyobb új-zélandi szakszervezettel, a Actors’ Equityvel ugyan már sikerült megállapodniuk a filmeseknek, de több kisebb új-zélandi és ausztrál színészszakszervezettel továbbra is rendezetlen a vita). „Van ott egy hatalmas stúdió, ami a Harry Potter-filmek elkészülte után felszabadult, és azt mondják, a Rolls Royce egykori gyára is tökéletes lenne a számunkra” – mondta Walsh. 
 
Az ideális Bilbó megtalálásán kívül további örömteli hír, hogy Freeman mellett több más színész is csatlakozott a gárdához. A Titkos szolgálat – MI5-ból ismert 39 éves Richard Armitage – aki a készülő Amerika Kapitány-filmben is benne van – játssza majd Tölgyfapajzsi Thorint, a törpök vezérét. Rob Kazinsky és Sean Slater szintén törpöket formálnak meg; rajtuk kívül az ír Aidan Turner (A vámpír, a vérfarkas és a szellem), a brit Graham McTavish, továbbá John Callen, Stephen Hunter, Mark Hadlow és Peter Hambleton erősíti a törpök csapatát. 
 
A párhuzamosan forgó kétrészes produkció a korábbi hírekkel ellentétben nem 400, hanem 500 millió dollárból készül, az egyes részeket pedig 2012., illetve 2013. decemberében mutatják be. Peter Jackson korábbi rendezése, A Gyűrűk Ura-trilógia című J.R.R. Tolkien-adaptáció (melynek egyébként a két Hobbit-film az előzménye lesz) összesen több milliárd dollárt keresett a világ mozijaiban, és nem kevesebb, mint 17 Oscar-díjat hozott az alkotóknak.
 
 
bbc.co.uk
2010.10.22
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.