Vadász Bence - M. Miltényi Miklós: Jujj, ezt már megmondom!

Vadász Bence és M. Miltényi Miklós rendhagyó és őrületes gyermekverses kötete a "komolykodó" felnőttekhez éppúgy szól, mint az irodalomkedvelő legkisebb korosztályhoz. Igazából mindenkinek ajánlható, aki szereti a tréfás verseket - de komolyan.
Ez a könyv nem az, aminek látszik; mert gyerekkönyv gyerekrajzokkal és gyerekversekkel, de érett gyermekeknek és éretlen felnőtteknek egyaránt remek olvasmány. A versek írója nem költő, hanem építész, ahogy az illusztrációkat sem grafikus készítette... Ez viszont nem látszik a köteten, mert csordultig van szellemmel és bájjal, humorral és iróniával, költészettel és szépséggel.
 
A szerzőkről - a versek írója, Vadász Bence és a képek alkotója, M. Miltényi Miklós - annyit érdemes tudni, hogy saját bevallásuk szerint snájdig, ízlésesen testes, kulturáltan művelt 40-es építészek, aki főleg házikók tervezésével ütik el az időt két megrendítően kultikus gyermekvers illetve a kultikus gyermekvers illusztrációjának heroikus megalkotása közötti unalmas időkben. 
 
A gyerekek mindenképpen előnnyel indulnak a kötetnél, hiszen a felnőtt olvasónak előbb le kell pöckölni az orráról a komolyanvevő szemüveget, és kinevetni a buta pátoszt, aztán bátorságot kell gyűjteni a másként látáshoz és az önfeledt játékhoz, csak utána indulhat a móka és a nevetés - ezt lehet együtt vagy külön-külön is, ahogy tetszik.  
 
Az ötletes illusztrációk abszolút magukért beszélnek, a versek pedig nemcsak megrendítően kultikusak, hanem kellően tréfásak is - de komolyan azok! 
 
 
Corvina Kiadó, 1990 Ft
 
 
2010.11.02
|


Sonic, a sündisznó

amerikai-kanadai-japán kalandfilm, 99 perc, 2020

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs!

kanadai animációs film, 66 perc, 2019

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.