The Fighter - A harcos

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (51)
Valami furcsa szabályszerűség mentén bizonyos időközönként születik egy-egy bokszfilm, nagyjából ugyanarra a formulára építve, és minden kiszámíthatóságuk ellenére ezek rendre élvezetesek és fogyaszthatók.
Az átlagos (amerikai) bokszfilm valós személy köré épül, és mindig az esélytelen, utolsó lehetőségét megragadó harcos diadaláról szó. Közülük sok végzi DVD-n vagy tévében, de mindig akad pár, amelyik kiemelt figyelmet harcol ki magának. David O. Russell (Sivatagi cápák) legfeljebb annyit csavar a régi témán, hogy nem egy, hanem két bokszoló útját követi végig, így az egyik nyilván bukásra, a másik pedig diadalra van ítélve, még akkor is, ha nem egymással kell megküzdeniük. Egyikük a hihetetlen visszatérést produkáló „Irish” Micky Ward (Mark Wahlberg), másikuk, az egykor szintén bajnoki reményeket ápoló bátyja, a kábítószerfüggő, nagyszájú börtöntöltelék, Dicky Eklund (Christian Bale).
 
Ebből a képletből az is megjósolható, hogy a konfliktus elsősorban a ringen kívül zajlik majd, ahogy Micky megpróbál kilépni korlátai közül, és lerázni népes, zajos és végtelenül önző családját és akaratos anyját – biztos akadnak nézők, akik ehhez képest keveslik a konkrét bokszmeccsek számát, ők forduljanak Kokóhoz. A hét Oscar-jelölést is felpúpozó A harcos elsősorban a szerepéhez ismét átformálódó, a Batman-filmek után szinte felismerhetetlen Christian Bale diadala, és bár Wahlberg is teljesen korrekt alakítást nyújt, ő elsősorban fizikai teljesítménye okán érdemel elismerést, köszönhetően vagy hatéves bokszolói múltjának.
Vízer
2011.02.18
|
The Fighter
amerikai sportfilm, 115 perc, 2010
A bokszoló Mickey Ward karrierje korai szakaszának története, amikor a bátyja edzette őt azért, hogy profivá váljon.
Színész:

Mark Wahlberg
(Micky Ward)

Christian Bale
(Dicky Eklund)

Amy Adams
(Charlene Fleming)

Melissa Leo
(Alice Ward)

Jack McGee
(George Ward)

Paul Campbell
(Gary 'Boo Boo' Giuffrida)

Forgalmazza: Palace Pictures
Bemutató: 2011. február 24.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.