Alien helyett Prometheus

Ridley Scott visszatér a sci-fihez. A legendás és rengeteget dolgozó rendező szinte minden műfajban megmutatta már, milyen sokat tud, de a Szárnyas fejvadász óta nem forgatott tudományos-fantasztikus filmet. Hamarosan nekikezd...
...következő munkájának, a Prometheusnak, melyről keveset tudni ugyan, de bemutatójának időpontja már biztos: 2012. március 9-én kerül a mozikba. A film alapötlete Ridley Scott-tól származik, amiből Jon Spaihts, Damon Lindelof (ő a Lost - Eltűntek és a Star Trek írója is) és Scott együtt készítette el a forgatókönyvet. 
 
A szereposztás még nem végleges, az öt főszereplőből csupán egyet találtak meg az alkotók: Noomi Rapace svéd színésznőt, akit az elmúlt évek sikerkrimije, A tetovált lány és folytatásai (A lány, aki a tűzzel játszik, A kártyavár összedől) főszerepe tett híressé. A Variety értesülése szerint pedig a férfi főszerepet Michael Fassbender (Éhség, Eden Lake) fogja eljátszani, ám ezt a produkció részéről még nem erősítették meg. 
 
Az alkotók ugyan megfogadták, hogy a lehető legkevesebbet árulják el a történetről, Ridley Scott mégis megosztotta néhány gondolatát a Prometheusról. „Eredetileg az Alien - A nyolcadik utas: a Halál volt a kiindulópontunk, de miközben a forgatókönyvön dogoztunk, fokozatosan formát kapott egy új, hatalmas univerzum, egy mindent átfogó mitológia. A rajongók persze fel fogják fedezni benne az Alien örökségét, de a lényeg egészen más – az új, egyéni és igen provokatív: az a fajta sztori, amit mindig is el szerettem volna mesélni, és nagyon örülök, hogy ezzel térek vissza egyik kedvenc műfajomhoz” – mondta a rendező.
 
 
 
IC Press
2011.01.29
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.