Felhangolva

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (2)
Az Aldous Snow-t, a szétesőben lévő brit rocksztárt alakító Russell Brand és Jonah Hill párosa a Lepattintvában olyan ütősnek bizonyult, hogy az alkotók (Judd Apatow producer és Nicholas Stoller rendező) ismét összehozták őket.
A Felhangolva azonban csak félig-meddig számít spin-offnak, hiszen míg Brand ugyanazt a figurát hozza, addig a gömbölyű Hill a Lepattintvában még csak Matthew, a pincér volt, itt azonban már Aaron Green, egy amerikai lemezkiadó cég ifjú titánja, aki nagy kihívás elé néz. Főnökétől ugyanis azt a feladatot kapja, hogy (saját ötletét megvalósítandó) 1) utazzon Londonba, 2) szedje össze Aldous Snow-t, 3) elkerülve a vad bulik, a drog és sok más őrültség csábítását szállítsa Los Angelesbe, 4) hogy ott a Greek Theater nevű arénában a holdkóros zenész egy frenetikus koncertet adjon, korábbi fellépése tizedik évfordulója és a nagy visszatérés alkalmából. 
 
Erről a nem túl hosszú listáról Aaron minden gond nélkül természetesen csak az 1. pontot tudja teljesíteni – utána hiba csúszik a gépezetbe: maga Aldous, aki akarva-akaratlanul, szinte már puszta létezésével ahol csak tudja, szabotálja a küldetést. Közös kalandjukat egy kis abszint, egy közepesen életveszélyes drogkoktél, végbélbe helyezett heroinos zacskó, egy Las Vegas-i kitérő, némi szerelmi-szexuális félresiklás és sok egyéb vadulás tarkítja; s hogy végül sikerül-e összehozni a nagy koncertet, az szinte végig kétesélyes marad. 
 
A Felhangolva szórakoztató karikatúráját nyújtja a zene- és sztáriparnak, köszönhetően annak, hogy Russell Brand és Sean "P. Diddy" Combs (Sergio, a lemezkiadó vezetőjének szerepében) nagyrészt saját maga paródiáját alakítja. Nicholas Stoller vígjátékában így számos poénon röhöghetünk (Aldous Snow African Child-videóján, illetve szíve hölgye, a szintén énekes Jackie Q polgárpukkasztónak szánt klipjein kívül „a prémes fal esete” is frenetikus), a mű mégsem nyújt tökéletes élvezetet. 
 
Ennek fő oka, hogy magának a központi karakternek, akivel elejétől a végéig azonosulnunk kéne, a Hill alakította Aaronnak csak mérsékelten sikerül felkeltenie a nézői érdeklődést és szimpátiát (ellentétben például a Lepattintva lúzerével, a Jason Segel hozta összetört szívű szerencsétlennel). A Felhangolva így elmarad a közelmúltban látott egyéb, road movie-ba (vagy kvázi-road movie-ba) oltott őrült komédiáktól (Másnaposok, Terhes társaság), de attól még szerezhet kellemes perceket – főleg azon nézők számára, akik kíváncsiak P. Diddy lebegő fejére, amint bekapja saját magát. 7/10 
 
 
Kiadás: Angol és magyar DD 5.1-es hang, magyar és angol felirat. Extraként kapunk egy jókedvű 5 perces bakiparádét (magyar felirattal) és még egy annál is vidámabb, népes audiokommentárt a rendező, Jonah Hill, Rose Byrne, Elisabeth Moss, Russell Brand és Rodney Rothman producer részvételével. Az angol felirattal ellátott anyagból a filmről ugyan nem sok érdemi infót tudunk meg, de sok vicces sztorit meghallgathatunk – igen kötetlen formában (a résztvevők közül valaki később csatlakozik, mások telefonon jelentkeznek be). 4/10 
 
Get Him to the Greek, 2010 * 105 perc * Select Video * (16)
 
 
 
fürkész
2011.01.30
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.