Suzanne Collins: Futótűz

Az amerikai Battle Royale-nak tekinthető Az Éhezők Viadala folytatása.
SPOILERVESZÉLY!
 
Aki tehát még nem olvasta Az Éhezők Viadalát, de szándékában áll, ne olvasson tovább, mivel óhatatlanul kiderül néhány fontos részlete. 
 
Folyt. köv. 
 
Az Éhezők Viadala végén a 16 éves Katniss és a belé fülig szerelmes fiú, Peeta megnyerték a kegyetlen túlélőversenyt, melyen a körzetekre osztott amerikai utódállam, Panem vezetőinek parancsára kötelező jelleggel vettek részt a fiatalok. A sztorit ezúttal is egyes szám 1. személyben elmesélő főhősnő és győztestársa pedig továbbra is szerelmes-, sőt jegyespárnak adja ki magát (részben így élték túl az Éhezők Viadalát is) – így kell részt venniük a Győzelmi Körúton, melynek során végiglátogatják a körzeteket. Az unalmas protokollt azonban izgalom, sőt rettegés váltja fel, amikor kiderül, hogy több területen is lázadás készül az ország vezetői ellen. Katnissnak és Peetának így hamarosan súlyos döntést kell hoznia. 
 
Kiknek ajánlható?  
 
Kizárólag azoknak, akik olvasták az előzményt. 
 
Déjá vu 
 
Az Éhezők Viadalához hasonlóan a Futótűz is úgy ér véget, mintha szinte mondat közben vágnák el a cselekményt – az írónő viszont már megírta a trilógia záródarabját is. 

Agave Könyvek, 2980 Ft
fürkész
2011.02.07
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.