Hajszál híján úriember

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (50)
A skandináv filmekben az a szép, hogy minden átjárható az egyes északi országok számára, így lehet az, hogy az egyik legismertebb svéd filmsztárt egy fanyar norvég krimikomédia főszerepében láthatjuk lapp fegyvernepperek társaságában, és amiben Stellan Skarsgard feltűnik, az rendszerint jó is.
Stellan Skarsgard nevét talán sokan nem ismerik, de a vásznon biztosan felismerik, hiszen ő az egyik legfoglalkoztatottabb európai színész, rendszeres hollwoodi kiruccanásokkal, és arcjátékából több évre lehetne szemináriumokat indítani bármelyik színművészeti karon a világban. Itt történetesen egy, börtönből úgy 12 év után szabadult, pocakos, flegma egykori bűnözőt alakít – volt már barbár hadvezértől karmesterig minden –, aki új életet kezdene, ami nem könnyű. Családja inkább nem állna vele szóba, volt főnöke azért nyúzza, hogy intézze el azt, aki annak idején beköpte, rettenetes külsejű szállásadónője pedig mászna rá.
 
Talán a veszély érzete miatt, de tulajdonképpen a filmben majdnem minden nő mászna – és mászik is – hősünkre, aki inkább udvarias beletörődéssel, mint szenvedéllyel végzi a dolgát. Itt minden fordulat egyszerre hétköznapi és bizarr, drámai és komikus, de üresjárat alig akad, Skarsgard pedig fényesen bizonyítja, hogy a szürke legkülönbözőbb árnyalatai is roppant színesek lehetnek. És nem mellesleg a filmtörténet legviccesebb szívinfarktusa és legszórakoztatóbb szexjelenetei is itt láthatók – persze nem olyanok, mint a félresikerült pornófelvételek, amiket Benji barátom szokott mutogatni.
Vízer
2011.04.07
|
En ganske snill mann
norvég vígjáték, 105 perc, 2010
A tizenkét év után a börtönből szabaduló Ulriknak nehéz dolga van: exbandája, excsaja és a családja is problémás.
Forgalmazza: Anjou Lafayette
Bemutató: 2011. április 14.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.