Vörös hajnal (1984)

olvasói
(0)
Mivel a Rocky 4. premierjére 1985-ben került sor, egy évvel azelőtt még senki nem sejthette, hogy Philadelphia reménysége kirobbantja a peresztrojkát, és közvetve megbuktatja a Szovjetuniót. Tehát a hidegháborús filmeknek még volt létjogosultsága.
A mű mellesleg az Apokalipszis most forgatókönyvírójának fejéből pattant ki, azért egy egészséges mértékű előítélet mégis indokolt. Conan, a barbár születését ugyanis szintén John Miliusnak köszönhetjük. 
 
Valahol Coloradóban, egy kisvárosban a középiskolai történelemóra nyugalmát repülőgép-zúgás zavarja meg. Az ablakokhoz szaladó diákok azt látják, hogy ejtőernyős katonák százai ereszkednek alá. Amint földet érnek vadul tüzet nyitnak... Háború van. Az Amerika-ellenes erők szárazföldi inváziója megkezdődött. Mindenki tehetetlenül figyeli az eseményeket. Egy maroknyi fiatal azonban megpróbál ellenállni a hatalmas túlerőnek. A hegyekben gerilla csapatot szerveznek, hogy a megfelelő pillanatban lecsapjanak az agresszorra. 
kirsch
2011.05.05
|
Red Dawn
amerikai kalandfilm, 110 perc, 1984
Rendező:

John Milius

Színész:

Patrick Swayze
(Jed)

Jennifer Grey
(Toni)

Charlie Sheen
(Matt)

C. Thomas Howell
(Robert)

Lea Thompson
(Erica)

Ben Johnson
(Mr. Mason)

Harry Dean Stanton
(Mr. Eckert)

Ron O'Neal
(Ernesto Bella)

William Smith
(Strelnikov)

(1 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.