Gianni és a nők

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (8)
A kapuzárási pánik intézményével előbb-utóbb mindenki megismerkedik. A jelenség kizárólag akkor nevezhető kínosnak, ha a szenvedő alany körül már valóban bezárultak az ominózus kapuk. Ergo – hasonlóan a film főhőséhez – teljes joggal pánikol.
A kellemetlen tünetet fokozhatja, ha a „beteg” azzal szembesül, hogy ismerősei közül néhányan hatvan felett is az élet császárának érzik magukat. Ezt tapasztalja Gianni is, akit barátja, Alfonzo újkeletű hódításaival traktál. A kétségbeesett férfi – akinek ráncait egy tízéves shar-pei is megirigyelhetné – eközben kizárólag nyugdíjas anyjával ápol bensőséges viszonyt. Az ultrasznob múmia azonban kiállhatatlanabb, mint Norman Bates mamája. Pl. nem átallja a legvalószerűtlenebb pillanatokban felhívni fiát, ha tévéje éppen behangolásra szorul. Gianni úgy dönt, minden követ megmozgat azért, hogy átélje a másodvirágzás csodáját. Ha kell, egykori partnereivel is hajlandó lenne újrakezdeni.
 
A Vénasszonyok nyara című díjnyertes vígjáték rendezője, Gianni Di Gregorio érezhetően nem törekedett a radikális újításokra, a helyzetkomikumok és az önmaga által megformált főszereplő egyaránt debütáló filmjét idézi. Mindemellett a film azt az érzetet kelti, mintha a 76 éves Woody Allen próbálta volna megismételni a Játszd újra, Samet: a sztori nem mentes az üresjáratoktól, a poénok inkább csak megmosolyogtatják a nézőt, ám ennek ellenére is bájos, szerethető alkotás.
kirsch
2011.05.30
|
Gianni e le donne
olasz vígjáték, 90 perc, 2011
Egy olasz amorózó nem mindennapi kalandjai.
Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2011. június 9.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.