Lesújtott Thor a Koszorúslányokra

Az elmúlt hétvége eredményei alapján immár második alkalommal végzett az élen a Thor című film az észak-amerikai jegybevételi toplistán. Korábban kiemelkedő 66 millió dolláros bevétellel nyitott, ezúttal 34, 5 millióra tett szert, ...
...hazai, észak-amerikai összbevétele pedig már jóval 100 millió fölött jár (119 millió dollár). A Kenneth Branagh rendezte 3D-s szuperhősmozi ezzel kiütötte a hazánkban június 9-én bemutatandó csajkomédiát, a Koszorúslányokat, mely bemutatásának első hétvégéjén mintegy 10 millióval maradt a kalapácsos hős alatt (24,4 millió dollár az eredménye). 
 
Továbbra is az élbolyban találjuk a Halálos iramban: Ötödik sebesség című gyorshajtós akciófilmet: ezúttal 19,5 milliós bevétellel bronzérmes lett (az ezt megelőző hétvégén a második helyet szerezte meg, azelőtt pedig az idei év eddigi legjobb nyitásával, 86, 2 millióval került az élre). Hazai összbevétele már 169 millió dollár. 
 
A TOP5-be negyedik helyen egy – a Koszorúslányok melletti – további premierfilm, a magyar mozikba szintén június 9-én érkező A pap - Háború a vámpírok ellen című 3D-s akcióhorror jutott még be (elég szerény, 14,5 milliós bevétellel), az ötödik pedig feltűnően alacsony eredménnyel, mindössze 8 millió dollárral egy korábbi bajnok, a Rio című animációs film lett (melynek hazai összbevétele azonban imponálóbb: 125 millió dolláron áll). 
 
 
 
(wenn, IMDb)
 
 
FRISSÍTÉS: Az adatok későbbi pontosítása után kiderült, hogy míg az első helyezett Thor eredménye nem sokban változott (34,5 helyett valójában 34,7 millió dolláros a hétvégi bevétele), addig a Koszorúslányok jobban szerepelt, mint arra az első becslések utaltak: nem 24,4, hanem 26,2 millió dollárra tett szert a víkend során, ami egyébként jó eredménynek számít egy korhatáros komédia esetében. A TOP5 további helyezettjeinek pontosított eredményei: 3.: Halálos iramban: Ötödik sebesség: 20,4 millió, 4.: A pap: 15 millió, 5.: Rio: 8,3 millió dollár.
 
 
2011.05.16
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.