Nyulász Péter: Helka - A Burok-völgy árnyai

Ugyan ki gondolná, hogy a misztikus legendák, szemkápráztató csodák, és sejtelmes titkok nemcsak a messzi, sose látott tájak privilégiumai, hiszen egészen közel, a Balaton partjánál is nyüzsögnek a csodalények – hercegnők, óriások, szakállas békák –, és igen furcsa dolgok esnek meg itt néha.
A tihanyi Soktornyú Kastély népe ünnepre készül: Helka hercegkisasszony hamarosan hivatalosan is trónörökössé válik. Ám az ifjú hősnő unja a felhajtást, elszökik inkább a tiltott rengetegbe szamócázni. Mindeközben a közeli Burok-völgyben sötét lelkű teremtmények gyülekeznek, hogy a kegyetlen Bora vezetésével feldúlják a Balaton békéjét, és bosszút álljanak a hercegi páron.
 
Helka legendája a Balaton elfeledett mítoszát fedi fel az olvasó előtt. Megtudhatjuk, ki volt Helka és Kelén, milyen misztikus lények népesítették be a Balaton vidékét, és kezük nyomán hogyan alakultak ki annak csodás természeti kincsei. A fantasy határát súroló, izgalmas és vicces kalandregényében Nyulász Péter számtalan utalást és információt rejtett el, melyeket olvasás közben ki kell bogozni, meg kell fejteni, és ha a szülők is belemennek, akkor élesben is fel lehet fedezni. Hiszen a könyv alapján – és a borítóba rejtett térképen – meg lehet ismerni a Balaton vidékét, a helyet, ahol a teknősbékák barlangtava található, ahol a varázslók végzik szertartásaikat, ahol óriások lábnyomára bukkannhatunk, vagy ahol kővé dermedtek a szakállas békák.  
 
Elhiszed, hogy valaha tündérek, hercegek, hercegnők, varázslók és manók lakták mindannyiunk kedvenc hazai tájegységét, a Balatont? Ha nem, hát járj utána! 
 
 
Betűtészta Kiadó, 2850 Ft
 
 
2011.05.19
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
12:19
Tini titánok, harcra fel!
2013, V. évad, 1209. rész
12:20
Magyar népmesék
magyar rajzfilm-sorozat, 95. rész
12:21
Ben 10
2016, III. évad, 223. rész: A testőröm
12:30
Trollok - A dallam szól tovább
I. évad, 2. rész: Kétparti-rendszer
12:30
Lóvá tett lemezlovas
Clean évad, 4. rész: 423
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.