Kajsa Gordan - Mia Maria Güettler: Kifli kutyaoviba megy

Az óvoda intézményével való első találkozás minden kisgyermekben félelmet ébreszt, a megszokott környezet és személyek hiányát nehéz szívvel viselik a kicsik, a sok idegen arc és új szituáció pedig feszélyezheti őket. Kifli kutya azonban megmutatja, hogy is kell ezt okosan csinálni.
Persze az első időkben még ő is fél, nem is kicsit. Hiszen olyan jó volt eddig az egész napot szerető gazdájával, Bettivel tölteni. Csakhogy Betti munkát kap, és hogy Kifli ne legyen egész nap egyedül otthon, ezért kutyaoviba kell mennie. Szegény Kifli aggódva és bátortalanul lépi át az épület küszöbét, itt biztos mindenki nagyobb lesz nála, ellenséges és senki se fogja tudni megvédeni majd tőlük. Az első nap pityeregve nézi, ahogy Betti otthagyja őt az oviban, és szembe találja magát a többiekkel...
 
Hamarosan azonban kiderül, hogy nem is olyan vészes a helyzet, sőt, az ovi igazából nagyon jó buli. Vannak "nagykutyák", meg hencegők, meg harciasak, de Kifli ügyesen helytáll a számára oly idegen közegben, kivívja a szájhősök tiszteletét, és még barátokra is lel. 
 
A mese pozitív üzenete és a szerethető karakterek minden ovi előtt álló apróságnak megkönnyíti a nagy változás elfogadását, és lehetőséget ad arra, hogy beszélhessenek félelmeikről. A rövid történet izgalmas és fordulatos, az illusztrációs anyag bőséges és színes, így a kötet a legkisebbek igényeit is kielégíti, a bűbájos lógófülű főhőssel pedig igazán könnyű lesz azonosulni. 
 
 
Manó Könyvek, 1690 Ft
 
 
2011.05.30
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
19:10
Kalandra fel!
2009, VI. évad, 802. rész: James 2.
19:10
Eszes Jess
I. évad, 4. rész
19:20
Kalandra fel!
2009, VI. évad, 831. rész: A herceg, aki mindent akart
19:21
Csak lazán Scooby-Doo!
2015, II. évad, 40. rész: Hókusz-pókusz
19:25
Betűvető
magyar animációs filmsorozat, HÁZ
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.