„Futottam, futottam és futottam...” - Rosie Huntingon-Whiteley

Kisebb tragédia érte a Megan Fox rajongókat, amikor kiderült, hogy a dögös színésznő nem vesz részt a Transformers harmadik részében. Kár volt aggódni: Michael Bay talált egy elődjéhez minden tekintetben felnövő fehérnemű-modellt, Rosie Huntingon-Whiteley-t, úgyhogy a robotokon kívül is van mit nézni a filmben.
- A Transformers 3 az első mozifilmed. Rögtön mélyvíz? 
 
- Hét teljes hónapon át forgattunk és az új élmények csőstül jöttek. Minden nap megismertem valami újat a színészek szakmájából, ami persze egyszerre izgalmas és félelmetes. Örülök, hogy ezzel szinte egy új karrierbe kezdhettem. Rengeteg új embert ismerhettem meg a filmszakma legtehetségesebb képviselői közül, a színészektől kezdve a stábig, ami lenyűgözött és hatalmas élmény volt. Ez már a harmadik közös Transformers filmjük, ezért mostanra már olyanok ők, mint egy nagy család. 
 
- Emlékszel arra az estére, amikor megkaptad a szerepet? 
 
- Éppen egy Los Angeles-i hotelszobában pihentem ki az aznapi modellmunkám fáradalmait, amikor megcsörrent a telefon, és a film casting direktora volt az. Csak annyit mondott, hogy új női főszereplőt keresnek a filmhez, gyorsan kéne döntenem, ezért érdekelne-e a dolog? Ha igen, még aznap este találkoznom kéne Shia-val és Michael Bay is hívni fog öt percen belül. Ledöbbentem és csak annyit kérdeztem, hogy „legalább egy pillanatot kaphatok, hogy magamhoz térjek?” Iszonyatosan megleptek és zavarban voltam. Azonnal fel kellett hívnom egy barátomat, hogy mi a fene történt, és mi folyik itt igazából… Még az este találkoztam Shia-val, aki egy nagyon szimpatikus fazon. Rögtön elmondta, hogy mik ennek a munkának a jó és az árnyoldalai. Egy héttel később volt egy screen test, ami után csak annyit mondtak, hogy nagyszerű volt, és már el is kezdték intézni a vízumomat. Ahogy az elkészült, már ott is voltam a forgatáson. Igazából az első telefonhívástól kezdve mindössze három hét telt el az első forgatási napomig… 
 
- Kellett emiatt modellmunkákat lemondanod? 
 
- Hogyne, sok dolgot ki kellett törölnöm a naptáramból. Szerencsére az ügynököm és a klienseim is megértették, hogy ez hatalmas lehetőség számomra, amit egyszerűen nem hagyhatok ki. A modellkedést egy időre felfüggesztettem. Azt hittem, csak három hónapról lesz szó, de még hét hónappal később is a forgatáson szaladgáltam. 
 
- Magas sarkúban? 
 
- Óh, hát persze. Néhány akciójelenetnél olyan kameraállások voltak, amiken a lábaim nem látszódtak. Olyankor mindig megszabadultam tőlük. Az egész napos futkosás ezekben nemcsak fárasztó, de olykor kifejezetten veszélyes is tud lenni. Persze ez nem törte le a jókedvemet. Örültem, hogy folyamatosan futkoshattam és ugrálhattam. A nyolchetes chicagói forgatás számomra végig csak abból állt, hogy futottam, futottam és futottam… 
 
- Gyerekként ismerted a Transformerst? 
 
- Az igazat megvallva az angliai Devon környékén nőttem fel egy farmon, ahol nem volt sok játékunk, és a tévét se túl sűrűn néztük. Igazi farmergyerekek voltunk. Kint voltunk az állatokkal, sokat bicikliztünk és búvóhelyet építettünk. Amikor megkaptam a szerepet, megkérdeztem a bátyámat, hogy neki volt-e transformere, de nem emlékezett rá. Igazából, ha lett is volna, akkor sem valószínű, hogy érdekelt volna: akkoriban inkább Barbie fan voltam. 
 
- A forgatás alatt megtetszett a színészmesterség? 
 
- Még szép (nevet). Rengeteget köszönhetek Michael-nek, Shia-nak és a Paramountnak, hogy hittek bennem, és nekem adták ezt a lehetőséget. Egy álmom vált valóra ezzel. Persze ez nem jelenti azt, hogy elég volt belőle. A jövőben is akarok még filmeket csinálni. 
 
- A modellkarrier mellett vagy helyett? 
 
- Mellett, mivel szerintem ezek a munkák kéz a kézben járnak. Sok színésznő szokott aláírni modellszerződést, és szerintem ez fordítva is simán működik. Kilenc éve dolgozom a szakmában, és ezalatt jó néhányszor fordult elő, hogy egy-egy ismert színésznő elhappolt előlem egy ígéretes kampányt. A nyolcvanas és kilencvenes években a szupermodellek uralták a világot, de ma már nem így van: minden a színésznőkről szól. A film kapcsán kapásból lefotóztak egy csomó olyan magazin címlapjára, ahová már régóta szerettem volna felkerülni: Vogue, GQ, Elle… 
 
- Ha készülne Transformers 4, benne lennél? 
 
- Fogalmam sincs, mi fog történni, és lesz-e még folytatás. De persze, szívesen vennék részt benne. Életem legszebb időszaka volt ez a forgatás, szóval miért is utasítanám vissza? 
 
 
 
Tulu/UIP-Duna Film
2011.06.30
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.