Szex a neten

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (12)
George Gallo, az Éjszakai rohanás és a Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk? forgatókönyvírójának alkotása olyan középkaliberű sztárokkal a főszerepben, mint Luke Wilson, Giovanni Ribisi, James Caan, Kevin Pollak vagy Gabriel Macht.
A megtörtént eseményeken alapuló Szex a neten főhőse Jack Harris (Wilson), egy szolid, családos átlagember, aki azonban az átlagosnál ügyesebben tud megoldani különféle rázós helyzeteket, legyen szó egy bár felfuttatásáról vagy némi haladék kieszközléséről a maffiának visszafizetendő kölcsönt illetően. Ezen tulajdonsága miatt kerül be abba a milliós üzletbe, amit két kokószippantó féleszű – nagyrészt vak tyúk is talál szemet alapon – indít be, csakhogy aztán túlnő rajtuk. Wayne (Ribisi) és Buck (Macht) pornóképeket, majd -videókat kezd el terjeszteni a neten, főhősünk pedig – miután a bizniszbe beszáll a kissé szigorú üzleti partnernek bizonyuló orosz maffia is – segít jól működő keretek közé helyezni és még jobban felfuttatni a boltot. Csakhogy a szex, a bűn, a zsarolás, a csalás, a mocskos pénz, a gengszterek, sőt a gyilkosság világa lassanként őt magát is beszippantja, miközben egyre messzebb kerül feleségétől és gyerekeitől. 
 
Az Éjszakai rohanás és a Bad Boys forgatókönyvírója (és néhány nem túl jelentős film direktora), George Gallo filmje nagyon jól indul: eszméletlenül pörög, ide-oda ugrál az időben és a helyszínek között, ezzel pedig sikerrel kelti fel és tartja is fenn a nézői figyelmet – már csak azért is, mert nagyon kell figyelni. A (neo)noiros felütéssel, belső monológgal indító alkotás később „átlagember pácban”-noirból haláli dumákkal, jó pár meredek helyzettel és abszurd fordulattal tarkított fekete komédiába vált, körülbelül a felénél azonban sajnos drasztikusan megváltozik. Egyre több lesz benne a sematikus megoldás, becsúszik néhány kisebb-nagyobb dramaturgiai baki, nem túl jól működő figura (lásd Kevin Pollak FBI-ügynöke) és elkezd moralizálni is, ami nagyon nem áll jól neki. Nagy kár, mert így a végére sokkal rosszabb lesz annál, mint amilyen jó lehetett volna. 7/10 
 
 
Kiadás: Magyar és angol DD 5.1-es hang, magyar és angol felirat. A magyar feliratos extrák közt szórakoztató semmiségek (bakiparádé, a filmben elcsattant pofonokból összeállított montázs) és néhány kimaradt jelenet mellett egy sokszereplős audiokommentárt is találunk, melyben a feladatot igen komolyan vevő forgatókönyvíró-rendező, operatőr és vágó szakmázik bőszen. 5/10 
 
Middle Men, 2009 * 108 perc * Select Video * (18)
 
 
fürkész
2011.08.14
|
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.