Még mindig vezet A majmok bolygója

Már az is kisebb csodaszámba ment, hogy A majmok bolygója – Lázadás a múlt heti bemutatójakor rögtön az amerikai box office lista élére ugrott, de a duplázásra már senki nem számított. Főleg annak fényében, hogy a Végső állomás 3D-ben készült 5. része, valamint egy vígjáték és egy Oscar-esélyes dráma is versenyben volt a trónért.

Kapcsolódó cikkek

 
Egy kb. 50%-os csökkenés és alig 27 millió dollár is elég volt a legelső hely megőrzéséhez, amihez nagyban hozzájárult az is, hogy a vetélytársak sorra ütötték ki egymást. A Végső állomás-széria az ötödik részhez érve teljesen kifújt. Az előző epizódot két éve még megmentette a 3D technológia, de most már ez sem segített. Hiába mondják a kritikusok az új részt a széria egyik legjobbjának, az egész csak 18 millió dollárhoz és a toplista harmadik helyéhez volt elég. A második helyről érdekes módon nem a 30 perc vagy még annyi se c. rablós vígjáték (a Zombieland alkotóinak filmje 13 millió dollárral az ötödik helyen nyitott) taszította le, hanem egy „pusztán” a színészi alakításokra épülő dráma, A segítség, ami a faji megkülönböztetést választotta témájául. Emma Stone neve kapcsán már most az Oscart emlegeti, a film 25 milliós nyitánya pedig a viszonylag ismeretlen szereplőgárda miatt több mint meglepő, és a film kb. összesen került ennyi pénzbe. Az optimistábbak szerint akár százat is megkereshet, de várjuk ki a végét. 
 
A hét legnagyobb csalódását a tévé-kedvenc Glee mozis, 3D-s koncertfilmje okozta, ami az 5,7 millió dolláros bevételével még a top 10-be se tudott bekerülni.  
 
 
 
(boxofficemojo.com) 
2011.08.15
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.