Kémkölykök 4D – A világ minden ideje

est.hu:
3/10
|
olvasói
4/10 (32)
Robert Rodriguez a Grindhouse-filmek és a Machete után visszatért a Kémkölykök-szériához, hogy a háromdimenziós harmadik rész után majd’ tíz évvel ezúttal 4D-ben kápráztassa el (a 3D-re már ráunt tizenéves) közönségét.
A címben is szereplő 4D azon túl, hogy elmésen utal arra, hányadik epizódnál járunk éppen, az illatokkal megbolondított moziélményt jelzi – a vetítőterembe lépve kis számozott tasakokat kapunk, és a filmet nézve a vásznon felvillanó számok mutatják, mikor melyikbe szippantsunk bele, hogy ugyanazt a szagot érezzük, amit a szereplők –, de tekintve, hogy a világ idejéért folyik a harc, értelmezhetjük Einstein relativitáselméletére tett kikacsintásként is. Vagyis értelmezhetnénk egészen addig, amíg meg nem nézzük a mozit. A legújabb Kémkölykök ugyanis a cselekmény szintjén is több hangsúlyt fektet a szagokra és a 3D-re, mint bármi egyébre: az egyszerű vonalvezetésű történet inkább cirkuszi látványosságokat ad, mint bármi mást, de a Kémkölykök-filmeket a rajongói mindig is ezért szerették.
 
Rodriguez művét szokás szerint rendezőként, forgatókönyvíróként, producerként, operatőrként és zeneszerzőként is jegyzi, a széria rajongóinak nagy örömére pedig immár felnőtt kémként visszahozza egykori gyerekhőseit, a Carment alakító Alexa Vegát és a testvérét játszó Daryl Sabarát. A helyükre két tüneményes kémkölyök lépett, a produkcióban szintén újonc Jessica Alba által megformált kémnő, Marissa Cortes mostohagyerekei, Rebecca és Cecil. Ezúttal ők mentik meg a világot a fenyegető veszélytől, megállítva a gonosz Timekeepert rettenetes tervének végrehajtásában.  
 
zsinora
2011.10.24
|
Spy Kids 4: All the Time in the World
amerikai kalandfilm, 90 perc, 2011
Egy anyuka visszatér a kémszakmához, hogy még időben megállítson egy nagyra törő tervekkel bíró gonoszt.
Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2011. október 27.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.