Az oroszlánkirály a király

Nem, nem 1994-ben történt, hanem az elmúlt hétvégén: tizenhét évvel első bemutatása után ismét az észak-amerikai jegybevételi toplista élére tört Az oroszlánkirály című klasszikus Walt Disney-rajzfilm – ezúttal 3D-s verzióban.
1994-es bemutatásakor Az oroszlánkirály több mint 40 millió dolláros bevétellel nyitott. Alig maradt el ettől az eredménytől mostani bevétele: péntektől vasárnapig 30,2 milliót kaszált az Egyesült Államok-beli és kanadai mozikban. Ezzel pedig letaszította a trónról a Fertőzés című Soderbergh-filmet, melynek 14,5 milliója ezúttal már csak a második helyre volt elég. Bronzérmet egy friss bemutató, a Drive - Gázt! szerzett, 11,3 millióval. 
 
Negyedik helyen a korábban három héten át bajnok A segítséget találjuk (6,51 millió dolláros bevétel), míg a TOP5-be egy újabb premierfilm, a Szalmakutyák című thriller remake-je került még be, 5,12 milliós eredménnyel. Nincs hír róla, hogy a magyar mozik is bemutatnák Az oroszlánkirály felújított, 3D-s verzióját (a film egyébként Amerikában is csak két hétig lesz műsoron, mielőtt megjelenik Blu-Rayen). A Fertőzésnek október 13-án, A segítségnek november 3-án, a Szalmakutyák-újrának pedig november 17-én lesz a magyarországi premierje. 
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
2011.09.20
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.